Într-o postare pe X, fostul Twitter, Musk a spus că pacientul se recuperează bine și că rezultatele inițiale ale procedurii au fost promițătoare.
Implantul cerebral al Neuralink urmărește să ajute persoanele cu leziuni traumatice să opereze computere folosindu-se doar de gândurile lor. În luna mai, compania a declarat că a primit aprobarea din partea US Food and Drug Administration pentru a efectua primele sale teste pe oameni. La sfârșitul anului trecut, Neuralink a declarat că recrutează pacienți cu tetraplegie cauzată de leziuni ale măduvei spinării cervicale sau scleroză laterală amiotrofică (ALS) pentru acest studiu.
Musk a scris că primul produs al Neuralink se va numi Telepathy. Acesta va permite "controlul telefonului sau al computerului și, prin intermediul lor, al aproape oricărui dispozitiv, doar prin gândire", a declarat el luni. Musk a adăugat că utilizatorii inițiali ai produsului vor fi persoane care și-au pierdut abilitatea de a-și folosi membrele, notează Bloomberg.
În iulie 2022, Synchron a declarat că a realizat primul implant de interfață creier-computer pe un pacient din SUA.
Neuralink a efectuat deja teste extinse pe animale. În cadrul acestor teste, maimuțele au reușit să joace jocuri pe calculator folosindu-și doar creierul. Experimentele au stârnit îngrijorarea unor grupuri pentru drepturile animalelor, cum ar fi Physicians Committee for Responsible Medicine (Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă), pentru activitatea companiei cu primate.
Timp de mai mulți ani, Musk a declarat că implantarea unui om cu dispozitivul său este iminentă. În iulie 2019, el a prezis o intervenție chirurgicală într-un cap uman până la sfârșitul anului. Între timp, alte companii, cum ar fi Synchron, au avansat implantându-și propriile dispozitive în creierele umane, deschizând Neuralink la sugestia că a rămas în urmă. Veștile de luni vor atenua probabil aceste critici.
În mod obișnuit, testele de tip "first-in-human", care este tipul de studiu pe care Neuralink tocmai l-a lansat, înrolează între cinci și zece persoane și durează aproximativ șase luni. Dacă totul decurge bine, Neuralink poate începe ceea ce se numește studiu de fezabilitate și, în cele din urmă, un studiu pivotal. Anul trecut, Neuralink a declarat că se așteaptă să efectueze 11 intervenții chirurgicale în 2024.
În ciuda progreselor, un implant cerebral comercial nu este iminent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...