Musk împotriva tuturor! Omul de afaceri a pierdut 12 miliarde într-o zi
Autor: Simona Haiduc | 19 mai 2022, 20:38
Cea mai scumpă vânătoare de comori din lume, cu avioane private și drone
Cea mai scumpă vânătoare de comori din lume, cu avioane private și drone
Directorul general al Tesla continuă să facă valuri. Elon Musk s-a folosit de Twitter pentru a ataca lumea finanțelor ESG și pentru a da câteva indicii cu privire la intențiile sale de vot.

După decizia S&P Global Ratings de a nu include Tesla în indicele S&P ESG, Elon Musk consideră că societatea de rating și-a pierdut "integritatea" deoarece Exxon Mobil, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, conduce indicele ESG.

Alegerea Standard & Poor's este motivată de lipsa unui plan de decarbonizare a Tesla și de emisiile create de constructorul auto în producția mașinilor sale alimentate cu baterii. Condițiile de muncă ale muncitorilor de la fabrica americană din Fremont și accidentele mortale provocate de mașina autonomă a Tesla, care sunt deja investigate de NHTSA, sunt de asemenea în vizor.

Elon Musk țintește, de asemenea, guvernul și politicienii. "În trecut, am votat cu democrații pentru că erau (în mare parte) partidul bunătății", a scris Musk. "Acum au devenit un partid al divizării și al urii, așa că nu-i mai pot susține și îi voi vota pe republicani."

Citește și Elon Musk, amenințat de ruși: ”Trebuie să răspunzi!”

Între timp, potrivit datelor Bloomberg, ca urmare a valului de vânzări de acțiuni care a afectat piețele americane miercuri, Musk a pierdut 12 miliarde de dolari. Cumulate cu pierderile anterioare, acest lucru înseamnă, de la începutul anului, averea lui Elon Musk s-a micșorat cu 60 de miliarde de dolari, inclusiv cele 49 de miliarde de dolari evaporate de când a anunțat că vrea să cumpere Twitter.

Musk nu este singurul miliardar care a pierdut sume similare. Potrivit Bloomberg Billionaires Index, portofoliul lui Changpeng Zhao, CEO și fondator al Binance, a pierdut 81 de miliarde de dolari, în timp ce Jeff Bezos a pierdut 62 de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Afacerile Metro din Belgia, vândute pentru 47 milioane euro

Retailerul olandez Sligro Food Group a anunţat miercuri...

Planul în 10 pași al Chinei pentru relaxarea restricțiilor

Planul în 10 puncte publicat recent de China este o...

Crossuri externe