Mutare importantă pe piața turismului. O companie germană se extinde
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Compania germană va realiza investiții
Compania germană va realiza investiții
Grupul DER Touristik, una dintre cele mai marii companii de turism din lume, cu sediul în Germania, se extinde în România și anunță finalizarea achiziției rețelei de agenții de turism Travel Brands, informează un comunicat.

Procesul de achiziție a început în luna iulie, când activitățile de turism ale Grupului Eurolines – turoperare, retail, business travel și incoming, care se derulau pe trei companii distincte – Touring Europabus (deținătoarea francizelor TUI TravelCenter și Eurolines), Nova Travel și Danubius Travel, deținute de Dragoș Anastasiu, au fost transferate pe noua companie Travel Brands SA, care a fost vândută către Grupul DER Touristik.

În urma achiziției, finalizată pe 4 octombrie, grupul DER Touristik preia 400 de angajați, 80 de agenții de retail, activitățile de turoperare și de incoming. Din luna octombrie, rețeaua de agenții de turism ale Travel Brands poartă brandul Dertour.

Travel Brands S.A. este deținută de către Divizia specializată pe Europa de Est a grupului DER Touristik, care activează deja pe piețele din Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria și are sediul în Praga. Prețul tranzacției este confidențial, precizează Mediafax.

Citește și Afacerea care îți aduce 1000 de euro profit lunar

Noul proprietar și-a planificat pentru România o dezvoltare a produselor de tip charter (pachete turistice) și continuarea investițiilor în canalul online. DER Touristik, divizia de turism a grupului REWE, deține companii proprii în 16 țări și intenționează să-și continue planurile de dezvoltare și expansiune internațională.

Investitorul german a păstrat managementul de la nivel local pentru agențiile Dertour, sub conducerea lui Cosmin Marinof, Managing Director, care anterior a ocupat poziția de Director de Vânzări pentru operațiunile de turism ale Grupului Eurolines.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel