NASA a calculat. Acesta este anul SFÂRȘITULUI LUMII
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Tot de la Soare ni se trage
Tot de la Soare ni se trage
Ajutați de colegii lor japonezi de la Toho University, oamenii de știință de la Agenția spațială americană, NASA, au calculat că ultima zi a planetei Pământ va fi în anul 1000002021.

Pentru studiul lor, cercetătorii niponi și americani au folosit, pentru a stabili data exactă a sfârșitului lumii un program special conceput. Rezultatul obținut a fost verificat de peste 400 de mii de ori și numai după aceea, specialiștii s-au încumetat să-l publice în revista Nature Geoscience.

Oamenii de știință au explicat că activitatea anormal de intensă a Soarelui va conduce la faptul că peste un miliard de ani oxigenul de pe Pământ se va evapora complet, iar stratul de ozon va fi distrus. 

În opinia oamenilor de știință, dezoxigenarea este inevitabilă - pe măsură ce Soarele îmbătrânește, el devine mult mai strălucitor, ceea ce înseamnă că tot mai multă energie degajată ajunge de pe Pământ.

Citește și Apocalipsa aduce bani. Ce calcule și-au făcut cei de la Apple

Bineînțeles, până în anul calculat de cercetătorii niponi și americani, multe se pot întâmpla. Spre exemplu, Terra ar putea intra în coliziune cu un asteroid, un astfel de eveniment putând avea loc în anul 2068, când asteroidul Apophis se va apropia, pentru a patra oară de Pământ, suficient de aproape pentru a produce un dezastru cu consecințe imprevizibile.

Sau ar putea izbucni un război nuclear, capabil să distrugă totul. Mai poate fi adăugată pe listă erupția unui vulcan, precum Yellowstone, din Statele Unite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...


pixel