O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Primul dintre bolizii spațiali - 2013 YD48 - este de mărimea renumitului Turnului Big Ben, din Londra, având o lățime de aproximativ 104 metri. Roca zburătoare va trece pe lângă Terra pe 11 ianuarie, la o distanță de 5,6 milioane de kilometri.
Cel de-al doilea - 7482 YD48 - este de două ori mai mare decât la fel de faimosul bloc-turn american Empire State Building și se va apropia de Pământ la o distanță de 0,013 unități astronomice pe 18 ianuarie. Potrivit Centrului de Cercetare a obiectelor din jurul Planetei albastre, structură ce intră în componența NASA, această distanță este considerată drept trecere apropiată.
Experții urmăresc cu atenție orice obiect ceresc care, potențial, ar putea reprezenta un pericol pentru Terra. Sunt calculate orbitele pe care acestea evoluează, viteza, și așa mai departe. Marea preocupare a oamenilor de știință îl constituie asteroidul Apophis, cu un diametru de aproape 400 de metri și care cântărește aproximativ 30 de tone.
În primăvara anului 2029, Apophis va zbura foarte aproape de Pământ, adică la distanța la care orbitează sateliții geostaționari, potrivit ultimelor calcule ale experților ruși.
Citește și Japonezii se pregătesc să dea o veste bombă! Au făcut o descoperire majoră
Citește și Civilizații extraterestre au descoperit Terra. Sunt cu ochii pe noi
Potrivit estimărilor lor, Apophis se va apropia de Pământ pe 13 aprilie 2029, la o distanță de 38,4 mii de kilometri și zburând cu o viteză de 7,42 kilometri pe secundă. Energia eliberată de ciocnirea unui corp spațial cu un diametru de 393 de metri și o greutate de aproximativ 27 de tone de suprafața Pământului va fi de 1717 megatone, ceea ce reprezintă de 30 de ori mai multă energie degajată de deflagrația celei mai puternice bombe termonucleare sovietice din lume, testată în 1961.
Se preconizează că un cutremur pe o rază de 10 kilometri de la locul de impact va avea o magnitudine de 6,5 pe scara Richter, cu viteze ale vântului de cel puțin 790 de metri pe secundă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.