Năsui, despre ofensiva ANAF: Ridicolă, ultima dată a fost un jihad fiscal
Autor: Antonia Popescu | 16 mai, 19:55
Năsui, despre ofensiva ANAF: Ridicolă, ultima dată a fost un jihad fiscal
Năsui, despre ofensiva ANAF: Ridicolă, ultima dată a fost un jihad fiscal
Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui critică anunțul ANAF, care va lansa controale de amploare pentru a combate evaziunea fiscală: „Din cauza unor elanuri de genul acesta, ne tăiem foarte rău craca de sub picioare, multe afaceri vor fi probabil nenorocite”.

„Mi se pare ridicol, adică ANAF-ul ne spune: atunci când e sete de bani la buget, atunci o să ne facem treaba. Am văzut că și noul președinte al ANAF pune și un număr de telefon de abuzuri, pentru că și el își dă seama ce se va întâmpla acolo. Practic, inspectorii ANAF vor veni să caute bani cât pot în mediul privat și asta pe niște firme care și așa o duc foarte greu în perioada aceasta, vă dați seama că n-are ce să se întâmple bun. Niște oameni o să aibă afacerile lor, probabil, nenorocite, din cauza unor razii care încep acum și care au ca target, ca și țintă, să ia foarte mulți bani. Deci mă aștept la ce e mai rău”, spune la RFI Claudiu Năsui, după anunțul noului șef al ANAF, care vrea să lanseze o campanie de controale în zonele cu risc ridicat de evaziune fiscală.

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Fostul ministru al Economiei amintește că ”ultima dată când s-a întâmplat genul acesta de razii, numit jihadul fiscal, au început ogroază de procese, afaceri care au fost închise, un an de zile n-au mai produs nimic, proprietarii au câștigat până la urmă în instanță, dar ce să vezi, mult prea târziu”. 

„Deci din cauza unor elanuri de genul acesta, ne tăiem foarte rău craca de sub picioare”, conchide Năsui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Euro coboară sub 1,02 dolari pentru prima dată din 200

Euro și-a continuat miercuri alunecarea în raport cu...

Prețul cuprului continuă să se prăbușească

Cuprul a coborât sub 7.500 de dolari pe tonă, în timp ce...

Crossuri externe