Năsui: E bizar că Ciolacu vorbește despre legea offshore, după ce tot el a blocat-o în 2018
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Năsui: E bizar că Ciolacu vorbește despre legea offshore, după ce tot el a blocat-o în 2018
Năsui: E bizar că Ciolacu vorbește despre legea offshore, după ce tot el a blocat-o în 2018
Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui crede că e ciudat ca Marcel Ciolacu, președintele PSD și în prezent președinte al Camerei Deputaților, să vorbească despre legea offshore, Năsui spunând că tocmai Ciolacu a blocat-o în trecut.

Banii pe care-i va obține statul din exploatarea gazelor din Marea Neagră ar trebui să ajungă în pensiile românilor, spune, la RFI, vicepreședintele USR Claudiu Năsui, după ce legea offshore a fost finalizată de coaliția PSD-PNL-UDMR și depusă la Parlament.

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui crede că e ciudat că tocmai cel care a blocat în trecut legea offshore vorbește acum pe acest subiect.

„În primul rând, este o lege foarte mult întârziată și este bizar că chiar domnul Ciolacu e cel care vorbește despre acest proiect, pentru că domnul Ciolacu a fost unul dintre cei care au blocat acest proiect în 2018. Tot proiectul acesta putea să înceapă de pe atunci și acum să vedem primii metri cubi de gaze. Oamenii aceștia au blocat acest proiect. Trei ani mai târziu, aproape patru, de fapt, șansele sunt să se deblocheze din nou. Deci ar trebui măcar politicienii care au blocat această lege atunci să ne dea o explicație dacă atunci au greșit sau dacă au fost trădători sau au fost proști, până la urmă, adică una din două”, a spus Năsui, la RFI.

Vicepreședintele USR ar vrea ca banii pe care-i va obține statul din exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor.

Producţie record de oţel în România! Cel mai mare nivel din ultimii 43 de ani

„Așa cum arată lucrurile acum, banii aceștia vor merge probabil în PNDL și în alte găuri negre ale statului român. Aici e un lucru pe care noi l-am introdus încă din anii trecuți, din 2018, când se discuta această lege și anume ideea să mergem pe modelul norvegian. În Norvegia, o țară plină de bogății naturale, mai ales petrol și gaz, banii merg în pensiile norvegienilor, prin fonduri de investiții. Noi avem deja fondurile acestea din Pilonul II, care există deja, sunt reglementate, au performanțe extrem de bune și am putea folosi banii aceștia care ne vin din Marea Neagră pentru a suplimenta pensiile tuturor românilor”, a mai spus Năsui, potrivit Mediafax.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că legea offshore asigură independența energetică a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel