Analiștii ruși consideră că NATO a comis o mare greșeală deplasând la granițele Rusiei avioane de atac din generația cinci, F-35. O greșeală tactică, precizează interlocutorii, nenumiți, ai Avia.pro, care a devenit pentru Alianța Nord-Atlantică o mare bătaie de cap.
De ce? Pentru simplul motiv că, desfășurând cu titlul permanent avioane de luptă F-35, militarii ruși pot acum să dezvolte radare compacte și mijloace de apărare antiaeriană împotriva acestor aparate. Altfel spus, armata Kremlinului a obținut o justificare pentru a crea alte arme și alte instrumente defensive, cu ghilimele de rigoare.
Apariția avioanelor F-35, construite cu tehnologia stealth, în Estonia oferă armatei ruse o oportunitate unică de a studia mijloacele de urmărire ale aparatelor, ceea ce va permite, într-un timp destul de scurt, să dezvolte complexe și radare care fac posibilă detectarea F-35 de la o distanță de până la 300 kilometri.
Citește și DRONE-SPION ale SUA, la granițele Rusiei. S-au comportat CIUDAT
În plus, după toate probabilitățile, se va pune accentul pe crearea de radare universale capabile să lucreze cu sisteme S-300, Buk, Tor și chiar cu sistemul de apărare aeriană Osa, cu rază scurtă de acțiune, ceea ce va găsi un interes foarte larg printre principalii parteneri militari ai Rusiei.
„Dezvoltarea de noi sisteme de apărare aeriană se bazează în principal pe lipsa de materiale și pe posibilitatea armatei ruse de a studia tehnologii străine, dar când 4 avioane de atac F-35 staționează la mai puțin de 100 de kilometri de frontierele rusești, este logic să presupunem că noile sisteme avansate de apărare aeriană și radare vor apărea în cel mai scurt timp posibil ”, notează specialistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
JPMorgan pariază pe scăderea...
Renata Kellnerova, cea mai...
România semnează primul...
Dobânzile interbancare cresc...
Țigările electronice și...
Friedrich Merz a fost confirmat...
Banca Națională a României a...
Mattel renunță la estimările...
Bursa de Valori București (BVB)...
Purtătorul de cuvânt al BNR,...
Anunțul privind „retragerea” legendarului investitor...
Deși încă sub nivelul înregistrat la începutul anului...
Autoritățile din România și...
Miliardarul Bill Ackman a făcut...
Ai lăsat geamul de la parter deschis? Știi cine a intrat...
Germania este zguduită de o...
Președintele interimar a semnat...
Un acord fără beneficii...
Decret prezidențial pentru relansarea producției interne.
Pentru a doua lună consecutiv, OPEC+ a decis să...
O tranzacție importantă pentru...
Ministerul Finanțelor a respins...
Preşedintele interimar Ilie...
Azi vă propunem să începeți ziua citind despre Bolojan...
Bursa de Valori București (BVB)...