Bolojan taie în carne vie la companiile de stat: „Cine nu performează, pleacă!”
Premierul Ilie Bolojan a...
Decizia vine în contextul unui plan mai amplu de reformare a instituțiilor fiscale din România, în scopul eficientizării luptei împotriva evaziunii.
„După schimbările la Direcţia Regională Antifraudă Bucureşti şi stoparea cheltuielilor şi birocraţiei inutile cu structurile judeţene, trecem la următorul pas – schimbări la nivel central: 21 din cele 33 de persoane cu roluri de conducere la nivel central DGAF au fost schimbate azi din funcţie”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.
Schimbări și în rândul inspectorilor antifraudă
Ministrul a anunțat că acțiunile de restructurare nu se opresc la nivelul conducerii, ci vizează și corpul de inspectori, acolo unde, potrivit evaluărilor interne, „a lipsit implicarea și acțiunea reală în combaterea evaziunii fiscale”.
„Promovăm performanța și operăm schimbări acolo unde, de ani de zile, activitatea este ineficientă”, a subliniat Nazare, care a adăugat că scopul este creșterea prezenței în teren, desfășurarea unor acțiuni profesioniste și țintite, fundamentate pe analize de date și de risc.
Direcția Antifraudă, între reformă și așteptări ridicate
Ministrul a explicat că reforma vizează nu doar o simplă reorganizare, ci o schimbare profundă de mentalitate și de practici, care să conducă la rezultate vizibile în colectarea veniturilor la buget.
„O mai bună conformare fiscală începe cu o mai bună conformare a celor care au rolul să colecteze eficient veniturile la buget”, a declarat Alexandru Nazare.
Conducerea Direcției Generale Antifraudă este alcătuită, conform site-ului ANAF, din vicepreședintele instituției, Alexandru Drăghici, inspectorul general Teodor Georgescu și alți șapte inspectori generali adjuncți.
Aceste schimbări vin în contextul presiunilor tot mai mari asupra Ministerului Finanțelor de a reduce evaziunea fiscală și de a crește gradul de colectare la bugetul de stat, într-un moment în care România se confruntă cu un deficit bugetar în creștere și nevoia de reforme structurale în administrația fiscală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Premierul Ilie Bolojan a...
România stabilește oficial...
Curtea Constituţională a României a respins, marţi,...
Comisia Europeană a trimis joi...
Economistul Adrian Negrescu...
Marți, 22 iulie 2025, ministrul...
Ministerul Finanțelor lansează...
După ce relația dintre Elon...
Afacerile din serviciile de...
Primăriile și consiliile...
Aproximativ 2.000 de...
Săptămâna aceasta este una...
Legea austerității aduce o schimbare radicală în...
Un fenomen rar și greu de...
Autoritatea Națională pentru...
Hidroelectrica, cel mai mare...
Ministrul Dezvoltării, Cseke...
Corpul Experților Contabili și...
Ministerul Finanţelor a...
Transportul costă. Mai ales acum, în 2025, când fiecare...
Administrația Națională de...
Interes german reînnoit pentru...