Necesitatea modernizării rețelelor electrice alimentează cererea pentru un metal cheie
Autor: DCBusiness Team | 30 ian 2023, 21:53
Extinderea rețelelor electrice necesită oțeluri speciale
Extinderea rețelelor electrice necesită oțeluri speciale
Indiferent de locul în lume și de sursa de energie care este folosită, transferul de energie necesită transformatoare 

Fie că este vorba de o instalație nucleară, de o centrală electrică care funcționează pe bază de gaze naturale, de un câmp eolian sau de o centrală care funcționează pe bază de energie hidroelectrică, energia generată în aceste instalații nu poate ilumina casele, întreprinderile și școlile fără transformatoare. Iar pentru a construi transformatoare, este nevoie de un oțel special, oțelul electric cu grăunți orientați (GOES).

Pe măsură ce rețelele energetice globale continuă să crească, la fel se întâmplă și cu cererea pentru acest fel de oțel. Pe parcursul anului trecut, GOES a reușit să mențină o tendință mai constantă decât multe alte metale. În mod surprinzător, acest lucru s-a întâmplat în fața scăderii cererii dar mși a producție. Iar odată cu impulsul dat de energia din surse regenerabileeste de așteptat ca cererea de transformatoare să continue să crească.

Riscurile pieței oțelului electric cu grăunți orientați

Desigur, fiecare piață conține factori de risc, indiferent cât de rezistentă ar fi. În China, de exemplu, cererea de oțeluri magnetice cu grăunți orientați a scăzut în cursul anului trecut din cauza politicii zero-COVID și a reducerii consumului de energie în anumite întreprinderi. Pandemia s-a dovedit a fi un drum anevoios pentru GOES și pentru multe alte piețe. Între sfârșitul anului 2019 și sfârșitul anului 2020, GOES s-a confruntat cu o volatilitate a pieței pe scară largă. 

Tendințe preconizate ale prețurilor

Cu toate acestea, GOES se bucură deocamdată de un loc solid în comerțul global. În locuri precum SUA, experții anticipează construcții pe termen lung și extinderi ale rețelelor energetice, în ciuda creșterii ratelor dobânzilor din ultimul an. Și în timp ce transformatorul mediu poate dura până la 30 de ani, expansiunea rețelei electrice și piețele energetice vor necesita în continuare noi unități. Prin extensie, acest lucru creează o nevoie destul de durabilă pentru acest fel de oțel.

Oțelurile electrice cu grăunți orientați sunt aliaje de fier-siliciu, care au fost dezvoltate pentru a oferi pierderi reduse în miez și permeabilitate ridicată necesară pentru transformatoare electrice eficiente și economice. Au proprietăti magnetice superioare în direcția de laminare. Nivelul de siliciu este de aproximativ 3%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe