Negocierile dintre guvernul german și Lufthansa, în impas

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Lufthansa
Lufthansa
Discuţiile privind acordarea unui pachet de salvare de nouă miliarde de euro către Lufthansa s-au blocat din cauza disputei referitoare la comanda de avioane Airbus făcută de compania aeriană, a anunţat vineri publicaţia germană Handelsblatt, transmite Reuters.

Guvernul german cere Lufthansa să accepte toate comenzile pe care le-a făcut către Airbus, ceea ce ar face practic imposibilă redresarea operatorului aerian, susţine Handelsblatt citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Lufthansa ar trebui să plătească în următorii trei-patru ani peste cinci miliarde de euro pentru aeronave, informează publicaţia germană, adăugând că o reuniune a Consiliului de Supervizare a operatorului aerian a fost amânată până luni.

Un purtător de cuvânt al Guvernului german, întrebat de raportul privind Lufthansa, a declarat că nu există o actualizare a informaţiilor privind compania aeriană.

Conform informaţiilor preliminare, pachetul de salvare de care va beneficia Lufthansa include un împrumut în valoare de trei miliarde de euro de la banca de stat KfW şi o obligaţiune convertibilă, care poate fi schimbată pentru un pachet suplimentar de 5% plus o acţiune în cazul unei oferte publice de preluare venită de la o terţă parte.

Citește: Angela Merkel a găsit SOLUȚIA! Cum depășim această pandemie mai repede

Interzicerea călătoriilor decisă de numeroase ţări din întreaga lume a forţat Lufthansa să blocheze la sol 700 din avioanele sale, ceea ce a dus la o scădere de 99% a numărului de pasageri, astfel că întregul grup Lufthansa (care include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines şi Austrian Airlines) pierde în fiecare oră un milion de euro din rezervele sale de lichidităţi.

Recent, Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA) a avertizat că este posibil ca numeroase companii aeriene să nu supravieţuiască celui de-al doilea trimestru, din cauza crizei de lichidităţi provocate de pandemia de coronavirus. Potrivit celor mai recente estimări, companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze în al doilea trimestru al acestui an pierderi nete de 39 miliarde de dolari, a avertizat directorul IATA, Alexandre de Juniac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
London Metal Exchange
Lingouri de aur
Banca Națională a Poloniei
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro

pixel