Nestle face o investiție bizară. Carne artificială de pui cu piele și os
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Nestle investește în carnea de pui artificială
Nestle investește în carnea de pui artificială
Nestle SA a investit într-un start-up vegan care încearcă să imite puiul în cel mai realist mod posibil, inclusiv cu piele și oase false, în timp ce cea mai mare companie alimentară din lume își continuă expansiunea în domeniul înlocuitorilor de carne pe bază de plante. 

Nestle a condus o rundă de finanțare de aproximativ 4 milioane de dolari în Sundial Foods, a declarat Jessica Schwabach, director executiv al companiei din Albany, California. Încasările vor ajuta la finanțarea producției inițiale, deoarece compania intenționează să introducă aripioare de pui vegane în Bay Area în primăvară și să se extindă în toată California anul viitor. 

Gigantul alimentar elvețian a investit masiv în proteine alternative, deoarece un număr tot mai mare de consumatori renunță la produsele de origine animală pe fondul preocupărilor legate de mediu și de sănătate. După un început întârziat pe piața vegană, directorul executiv Mark Schneider își propune acum să aibă un înlocuitor vegetal pentru fiecare proteină animală. Nestle testează apele pentru noi tehnologii, inclusiv carnea cultivată cu un start-up israelian, Future Meat Technologies Ltd.

Sundial a fost creată în 2019 după ce cofondatorii Schwabach s-au întâlnit la Programul de carne alternativă al Universității California Berkeley, unde au explorat probleme precum modul de abordare a uscăciunii în alternativele de carne pe bază de plante. Ei au petrecut un an la sediul Nestle R&D Accelerator în 2020 și au făcut un test împreună în magazinele alimentare elvețiene la sfârșitul anului trecut. 

Ferma de carne artificială și șnițele de pui... fără pui

"Oamenilor le-a plăcut aspectul realist și conținutul ridicat de proteine - dar aspectul lor preferat a fost pielea pe bază de plante", a declarat joi, într-un interviu, CEO-ul Schwabach, în vârstă de 22 de ani. "A adăugat la experiența de gătit și a oferit o textură interesantă în timpul mâncării".

Produsele Sundial, care au la bază pui de găină, folosesc opt ingrediente. Înlocuitorii săi de aripi de pui numără 27 de grame de proteine la 100 de grame, aproximativ la fel ca produsul original. Pielea este făcută dintr-o peliculă proteică-lipidică care ajută, de asemenea, la reținerea umidității, iar oasele sunt confecționate din tulpini de bambus.

"Vrem ca produsele pe bază de plante să înlocuiască măcelarul, în sensul că servesc acelorași scopuri fără sentimentul de forțare pe care consumatorul îl poate experimenta când mănâncă vegan sau vegetarian", a declarat Schwabach. 

Piața proteinelor alternative a dat unele semne de încetinire. Acțiunile Beyond Meat Inc. au scăzut cu 13% pe 11 noiembrie, după ce producătorul de chiftele de burger fals a prognozat vânzări sub previziunile analiștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...


pixel