Netflix complică lucrurile. Promisiunea făcută investitorilor
Autor: DCBusiness Team | 19 oct 2022, 11:34
Netflix caută noi surse de venit
Netflix caută noi surse de venit
Netflix caută soluții pentru a câștiga și mai mulți bani iar recent a anunțat o nouă metodă pentru a atinge acest deziderat.

Serviciul de streaming și-a anunțat marți acționarii că intenționează să monetizeze partajarea credențialelor, acest lucru urmând să se întâmple la începutul anului viitor. În funcție de abonament, până acum nu era posibil ca mai mult de un anumit număr de utilizatori să acceseze conținutul în același timp.

Dacă înregistrările aveau loc una după alta, conturile puteau fi partajate de câte ori se dorea. Netflix estimează că 100 de milioane de gospodării din întreaga lume utilizează această platformă fără să plătească.

Având în vedere numărul redus de abonați de la începutul anului, grupul american nu mai vrea să permită partajarea dat fiindcă acest lucru este o posibilă sursă de venit. În America Latină, Netflix a efectuat recent un test în care fiecare subcont costa 2,99 dolari în plus. O strategie similară va fi implementată la nivel mondial la începutul anului 2023.

Mesajul transmis de Netflix spune că: "Am ascultat feedback-ul consumatorilor și vom implementa posibilitatea ca persoanele care au închiriat anterior profiluri Netflix să le convertească în profilurile lor, iar proprietarii de profiluri să își gestioneze mai ușor dispozitivele și să plătească pentru altele". , dacă se dorește acest lucru.

Despre faptul că Netflix vrea să își mărească veniturile se știe deja din această vară, atunci când a a apărut zvonul conform căruia se vor introduce pe platforma de streaming și reclame însă acest lucru nu a fost însă confirmat de companie.

Citește și:

Netflix face un gest fără precedent

Platforma de streaming Netflix, acuzată de mult timp că este groparul cinematografiei, a încheiat o alianță fără precedent cu trei mari rețele de cinematografe din Statele Unite, oferindu-le acestora prima ocazie de a proiecta cel de-al doilea episod al francizei "Knives in the Air".

"Ceapa de sticlă: Povestea a doi urși", un film polițist cu superstarul britanic Daniel Craig în rolul unui detectiv isteț, va fi lansat în cinematografe timp de o săptămână, între 23 și 29 noiembrie, potrivit unui comunicat dat publicității joi.

Gigantul de streaming a ajuns la un acord cu trei mari rețele de cinematografe din SUA, Regal, AMC și Cineworld, pentru a le oferi dreptul exclusiv de a vedea filmul acasă, în timp ce abonații platformei vor trebui să aștepte până pe 23 decembrie.

Filmul va fi difuzat în doar 600 de cinematografe, în principal în Statele Unite și pe alte piețe precum Marea Britanie, Spania, Australia și Germania, dar nu și în Franța.

Această uniune între grupul lui Reed Hastings și cinematografe este o mică revoluție: până acum, Netflix și-a permis incursiuni în cinematografe pentru operațiuni de marketing în timpul festivalurilor sau pentru a permite filmelor sale să concureze la Oscaruri, dar nu încheiase niciodată un astfel de acord.

"Sunt în culmea fericirii (...). Aceste filme sunt făcute pentru a emoționa publicul, iar eu abia aștept să simt energia mulțimii", a declarat regizorul Rian Johnson, citat în comunicat.

Netflix a plătit anul trecut peste 460 de milioane de dolari pentru a cumpăra drepturile asupra francizei "Knives in the Air", care a fost un succes de box-office.

În prezent, teatrele încearcă să readucă o parte din publicul care le-a părăsit după pandemie. Pe de altă parte, concurența acerbă dintre platforme (Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video, Netflix, Hulu, HBO Max) provoacă o criză de creștere la Netflix. Veteranul industriei a pierdut aproape 1,2 milioane de abonați în prima jumătate a anului, fiind pentru prima dată când acest lucru s-a întâmplat în ultimii zece ani. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Crossuri externe