Neuralink, compania medicală a lui Musk, investigată din cauza testelor pe animale

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk
Compania de dispozitive medicale a lui Elon Musk Neuralink ar fi fost investigată pentru presupuse încălcări ale bunăstării animalelor.

Ancheta asupra Neuralink Corp - care dezvoltă un implant cerebral - a fost deschisă în SUA în urma unor plângeri din partea personalului, relatează Reuters și citat de BBC..

Personalul s-a plâns că testele pe animale sunt grăbite și provoacă suferințe și decese inutile, potrivit agenției de știri.

Reuters, citând surse familiare cu ancheta și documente interne ale companiei, relatează că firma a ucis aproximativ 1.500 de animale din 2018, inclusiv porci, oi și maimuțe.

Numărul nu este neapărat un indiciu de malpraxis sau de abateri, deoarece companiile medicale de diferite tipuri folosesc în mod obișnuit animale în experimente.

Dar zeci de documente consultate de agenția de știri sugerează o îngrijorare tot mai mare în cadrul companiei cu privire la testele pe animale. Se pare că unele teste eșuate au trebuit să fie repetate, crescând numărul animalelor care au murit în acest proces.

Se pare că unii angajați au legat testele eșuate de presiunile exercitate de Elon Musk pentru a accelera cercetările, în timp ce compania lucrează la dezvoltarea implantului cerebral, despre care a spus că ar putea ajuta persoanele paralizate să meargă din nou și ar urma să abordeze alte boli neurologice.

Compania din San Francisco - care a fost înființată în 2016 - a ratat deja mai multe termene limită impuse de Musk pentru a obține aprobarea autorităților de reglementare și pentru a începe testele clinice pe oameni, au declarat mai multe surse pentru Reuters.

Musk declara pe Twitter săptămâna trecută că este "încrezător că dispozitivul Neuralink este pregătit pentru oameni”.

Acest raport se adaugă la examinarea publică tot mai intensă a lui Musk, care a finalizat luna trecută preluarea Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari.

El a concediat mii de angajați, a repus în drepturi utilizatorii care fuseseră anterior interziși și a încetat să mai aplice alte politici, inclusiv reguli menite să stopeze fluxul de informații înșelătoare în privința Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Factura. Freepik.com

pixel