Neuralink, compania medicală a lui Musk, investigată din cauza testelor pe animale
Autor: Matei Ion | 06 dec 2022, 22:54
Compania Neuralink este anchetată în urma sesizărilor făcute de angajați
Compania Neuralink este anchetată în urma sesizărilor făcute de angajați
Compania de dispozitive medicale a lui Elon Musk Neuralink ar fi fost investigată pentru presupuse încălcări ale bunăstării animalelor.

Ancheta asupra Neuralink Corp - care dezvoltă un implant cerebral - a fost deschisă în SUA în urma unor plângeri din partea personalului, relatează Reuters și citat de BBC..

Personalul s-a plâns că testele pe animale sunt grăbite și provoacă suferințe și decese inutile, potrivit agenției de știri.

Reuters, citând surse familiare cu ancheta și documente interne ale companiei, relatează că firma a ucis aproximativ 1.500 de animale din 2018, inclusiv porci, oi și maimuțe.

Numărul nu este neapărat un indiciu de malpraxis sau de abateri, deoarece companiile medicale de diferite tipuri folosesc în mod obișnuit animale în experimente.

Dar zeci de documente consultate de agenția de știri sugerează o îngrijorare tot mai mare în cadrul companiei cu privire la testele pe animale. Se pare că unele teste eșuate au trebuit să fie repetate, crescând numărul animalelor care au murit în acest proces.

Se pare că unii angajați au legat testele eșuate de presiunile exercitate de Elon Musk pentru a accelera cercetările, în timp ce compania lucrează la dezvoltarea implantului cerebral, despre care a spus că ar putea ajuta persoanele paralizate să meargă din nou și ar urma să abordeze alte boli neurologice.

Compania din San Francisco - care a fost înființată în 2016 - a ratat deja mai multe termene limită impuse de Musk pentru a obține aprobarea autorităților de reglementare și pentru a începe testele clinice pe oameni, au declarat mai multe surse pentru Reuters.

Musk declara pe Twitter săptămâna trecută că este "încrezător că dispozitivul Neuralink este pregătit pentru oameni”.

Acest raport se adaugă la examinarea publică tot mai intensă a lui Musk, care a finalizat luna trecută preluarea Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari.

El a concediat mii de angajați, a repus în drepturi utilizatorii care fuseseră anterior interziși și a încetat să mai aplice alte politici, inclusiv reguli menite să stopeze fluxul de informații înșelătoare în privința Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori

Guvernul României a înaintat vineri o nouă ofertă...

Abia în 5 - 7 ani România ar putea să adopte acquis-ul OCDE

Potrivit secretarului general adjunct al Guvernului,...

Fenomenul El Nino a aruncat în aer prețul cafelei robusta

Oricum prețurile erau în creștere din cauza secetei, a...

Leul s-a depreciat în raport cu euro. Curs valutar BNR

Banca Naţională a României a comunicat cursul de schimb...

A fost lansată Oferta Publică pentru banca Rothschild

O operațiune care va fi urmărită cu atenție de mediul de...

Avertismentul BNR: Bugetul este extrem de încordat

Este important ca toți angajații din sectorul public să...

Crossuri externe