Economia bate pasul pe loc. Produsul Intern Brut a stagnat în primul trimestru din 2025
INS a publicat datele privind...
Ca și în cazul tartei surorilor Tatin, această ciocolată s-a născut din greșeala bucătarului Frédéric Bau, la o demonstrație in Japonia, când a lăsat cam prea mult ciocolata alba în bain-marie. Adică patru zile.
"Din păcate sau din fericire, pentru că era depozitată într-un loc nepotrivit, a devenit blondă. A ieșit o ciocolată cu o culoare și un miros incredibil", își amintește bucătarul, director de creație de la ciocolatierul Valrhona.
„Dar această ciocolată este ca mine, o greșeală!” glumește patiserul, care a simțit mirosul potențialului comercial al acestei gafe fericite. A fost nevoie de 7 ani de teste pentru a stabili calitățile aromatice unice și consistența ciocolatei blonde.
Dacă rețeta a rămas secretă, ea se bazează, totuși, pe o reacție chimică binecunoscută în procesul de gătit: „reacția Maillard”, un lanț de reacții chimice care provoacă rumenirea materiei și aromelor, conferindu-le un ușor gust de ars.
La gust, ciocolata blondă pare a fi de lapte, dar are textura ciocolatei albe, dar mult mai puțin dulce, aroma unui caramel foarte moale reînviată la final cu un gust de cafea prăjită.
În ciuda demersurilor întreprinse de Valrhona, ciocolata blondă nu a obținut aprobare pentru vânzarea ca atare în Franța. Legal, ciocolata blondă, imitată acum și produsă tot de ciocolatierii belgieni și elvețieni, rămâne așadar o ciocolată albă, ultima culoare recunoscută după inventarea ei în anii 1930 de către Nestlé.
Concurent direct al Valrhona, gigantul Barry Callebaut și-a introdus cu mari campanii de marketing din 2017 propria „a patra culoare” și ciocolată 100% naturală, de data aceasta roz și numită „Ruby”. Provine din fasole cu proprietăți deosebite în culoare și gust.
„Cea mai bună ciocolată din lume este cea care îți oferă un moment de răsfăț, indiferent de locul în care a fost produsă și de orice culoare”, a răspuns conducerea grupului elvețian, întrebat despre războiul transalpin pentru a patra ciocolată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
INS a publicat datele privind...
Declarația unică (Formular 212)...
Aplicația informatică a...
Vladimir Putin nu va participa...
Piețele financiare își pierd...
Casa Albă susține că a semnat...
Angajații din România pot...
Trump încheie vizita în Golf cu...
Grupaj de știri.
România va încasa 1,3 miliarde...
Statele Unite și Qatarul au...
Construită inițial pentru a...
Datele privind inflația americană, o dezamăgire pentru...
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Câteva zile s-a spus că Orgnizația Țărilor Exportatoare...
Rusia pare determinată să se pregătească pentru o...
Material 3 Expressive: un nou suflu pentru Android.
India analizează posibilitatea...
Executivul spaniol continuă să lucreze pentru a „face...
Contul curent al balanţei de...
Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...
Primăria Municipiului București...