Nici BEREA nu va mai fi ce a fost. Ce intenționează doi mari producători mondiali
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O decizie care nu putea fi evitată
O decizie care nu putea fi evitată
Pentru a face față exploziei costurilor materiilor prime, Heineken, a doua companie de bere din lume, cu 300 de mărci, a avertizat că va crește prețurile. La fel ca și Carlsberg.

Heineken și-a revenit în 2021 cu un profit net de 3,32 miliarde de euro, dar producătorul olandez de bere intenționează să majoreze prețurile în acest an pentru a compensa creșterea bruscă a costurilor materiilor prime.

În timp ce 2020 a înregistrat o pierdere de 204 milioane de euro din cauza pandemiei de coronavirus, al doilea mare producător de bere din lume, după AB InBev, a beneficiat anul trecut de ridicarea restricțiilor din Europa.

Grupul a înregistrat o creștere organică de 4,6% a volumelor de bere pentru anul în curs, "cu mult înaintea anului 2019", grație și "impulsului continuu în America și Africa, Orientul Mijlociu și Europa de Est, precum și a unei redresări secvențiale în Asia-Pacific".

2022, un an dificil

Grupul se așteaptă la o creștere a costurilor sale în 2022 din cauza creșterii puternice a prețului materiilor prime, energiei și transportului de marfă. Aceasta intenționează să compenseze acest lucru prin creșterea prețurilor, a anunțat, "ceea ce ar putea duce la scăderea consumului de bere".

Producătorul danez de bere Carlsberg a avertizat, de asemenea, că prețurile de vânzare vor crește în acest an din aceleași motive și anticipează un "an dificil" din cauza pandemiei.

Heineken a fost puternic afectată de criza din domeniul sănătății prin închiderea barurilor, fiind nevoită să reducă 8.000 de locuri de muncă - aproximativ 10% din forța sa de muncă - după ce a intrat pe minus în 2020.

Citește și GHICITOAREA lui ALBERT EINSTEIN! Doar GENIILE o pot rezolva

Fondată în secolul al XIX-lea la Amsterdam, Heineken produce și vinde peste 300 de mărci de bere și cidru, inclusiv Heineken, Strongbow și Amstel, și are peste 85 000 de angajați în întreaga lume.

Doar marca Heineken a înregistrat o creștere organică puternică a volumului în 2021, cu +17,4%, "depășind semnificativ piața totală a berii".

"2021 a fost cel mai mare an al nostru, în ciuda restricțiilor", a declarat Heineken, datorită în parte sponsorizării Euro 2020 și a Ligii Campionilor 2020, care au avut loc în acel an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel