Nicolae Ciucă, discuţii cu oficialul SUA Dereck J. Hogan despre atragerea de companii americane în România şi accederea în programul Visa Waiver
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro
Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucâ cu asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan.

Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, aflat la București pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA.

În cadrul întrevederii, între principalele subiecte discutate s-a aflat cooperarea bilaterală dintre România și Statele Unite pe dimensiunile politică, economică și militară. În ceea ce privește cooperarea sectorială, un loc central în cadrul discuțiilor l-a ocupat colaborarea dintre cele două părți în domeniile energetic, IT&C și agricultură, șeful Executivului exprimând interesul pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii americane în vederea dezvoltării de proiecte în România.

Cel de-al doilea subiect major abordat în cadrul întrevederii a fost situația de securitate regională, în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina. Premierul român a prezentat sprijinul multidimensional (umanitar, economic, inclusiv pentru exportul de cereale) acordat de România Ucrainei, precum și ajutorul oferit Republicii Moldova, implicarea consistentă a țării noastre fiind apreciată la nivelul administrației SUA. De asemenea a fost analizată situația de securitate din regiunea  Marii Negre, în contextul realizării Strategiei americane de securitate la Marea Neagră.

În cadrul dialogului, partea americană a propus acordarea de  sprijin tehnic pentru includerea României în programul Visa Waiver.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 


pixel