Nicolae Ciucă, întrevedere cu cancelarul Olaf Scholz. Discuţii despre intensificarea cooperării economice România-Germania

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Întrevederea prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi, 3 aprilie 2023, o întrevedere cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, aflat în vizită oficială în România. Prezența la București a Cancelarului federal reflectă interesul ridicat al Germaniei pentru aprofundarea parteneriatului bilateral cu România, în spiritul relației politico-diplomatice strategice, consistente și pragmatice.  

În cadrul dialogului, cei doi demnitari au subliniat angajamentul pentru intensificarea relației substanțiale româno-germane într-un cadru structurat, menit să ofere vizibilitate mai amplă relației bilaterale și proiectelor strategice de cooperare sectorială.

Premierul Ciucă a exprimat aprecieri pentru susținerea dinamică a Germaniei în favoarea finalizării procesului de aderare a României la Spațiul Schengen. Îndeplinirea acestui obiectiv în cel mai scurt timp rămâne esențială, în baza contribuției recunoscute a României la asigurarea securității interne a UE, iar demersurile și coordonarea cu partenerii europeni pentru crearea condițiilor favorabile acestui rezultat continuă foarte activ.  

Din perspectiva oportunităților pentru aprofundarea cooperării economice și sectoriale, prim-ministrul român a încurajat parteneriatele și schimburile de experiență în aria industrială și tehnologica.  Dinamica mediului de afaceri generează atractivitatea acestuia pentru noi investiții, mai ales în sectoare precum cel energetic, alimentar și digital, care au un potențial semnificativ în România. 

Cei doi demnitari au confirmat importanța continuării procesului de extindere a Uniunii Europene și îndeplinirea angajamentelor față de Balcanii de Vest. Totodată, aceștia au exprimat susținerea fermă pentru continuarea sprijinului politic și financiar consistent orientat spre consolidarea rezilienței și a securității Republicii Moldova.

De asemenea, părțile au abordat și dinamica cooperării în cadrul formatelor regionale europene precum Inițiativa celor Trei Mări (I3M). Prim-ministrul Ciucă s-a referit la oportunitățile de participare la investiții în proiectele dezvoltate în cadrul Inițiativei și a amintit găzduirea Forumului de Afaceri I3M la București, la 7 septembrie a.c.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze

pixel