Nike decizie importantă privind contractele cu sportive însărcinate
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Pantofii sport Nike
Pantofii sport Nike
Gigantul american în domeniul echipamentului sportiv Nike a anunţat că a analizat criticile recente ale vedetei atletismului american Allyson Felix şi va renunţa la clauzele de performanţă care figurează în contractele sportivelor la revenirea din concediul de maternitate, relatează New York Times.

"Noi am înţeles, noi Nike, că trebuie să facem mai mult şi că este o oportunitate unică pentru sectorul sportului în general de a evolua pentru a susţine mai bine sportivele", a precizat un purtător de cuvânt al Nike pentru cotidianul american.

Conform Times, după ce aduce pe lume un copil, fiecare atletă sub contract cu Nike îşi vede remuneraţia condiţionată timp de 12 luni de nivelul său de performanţă. Iar tocmai această clauză este cea pe care grupul american s-a angajat să o suprime.

Allyson Felix a deplâns, miercuri în cotidianul New York Times, faptul că Nike penalizează sportivele care au făcut o pauză în cariera lor din motive legate de sarcină.

Citește și:Nike, acuzat de plagiat de un trib amerindian din Panama

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...


pixel