Nintendo scade la bursă, lansarea Switch 2, sub semnul întrebării
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dezamăgire / FOTO: Freepik
Dezamăgire / FOTO: Freepik
Acțiunile Nintendo s-au prăbușit luni la Bursa de Valori din Tokyo, după articolele din presă din ultimele zile legate de lansarea consoleri Switch2.

Acțiunea companiei nipone a jocurilor video, un pionier în domeniu, a pierdut 5,8% din valoare, coborând la 8.356 de yeni la finalul ședinței de tranzacționare, afectând inclusiv evoluția indicelui Nikkei, care a terminat, totuși, într-o notă stabilă. La scurt timp după deschiderea bursei din Tokyo, acțiunile Nintendo au afișat un recul de 8,8%.

Potrivit mai multor mijloace de informare în masă, inclusiv VGC și Bloomberg, Nintendo și-a informat editorii de jocuri că următoarea sa consolă, mult așteptatul succesor al primei versiuni lansate în 2017, nu va intra la vânzare înainte de primul trimestru al anului 2025.

Până acum, au tot circulat zvoruri despre o posibilă apariție pe piață a Switch 2 la sfârșitul anului 2024, astfel încât să coincidă cu perioada vacanței de iarnă, cea mai importantă pentru vânzările de console și jocuri video.

Aceste speculații au propulsat acțiunile Nintendo la valori maxime în cursul săptămânii trecute. „Dacă zvonurile sunt adevărate, atunci 2024 va fi probabil un an destul de dificil pentru Nintendo”, a comentat luni Serkan Toto, directorul firmei de analiză Kantan Games.

Nintendo "nu va putea lansa blockbuster-uri anul acesta, deoarece va trebui să le rezerve pentru următoarea sa consolă. Prin urmare, se va limita la reeditarea titlurilor vechi, lansarea de jocuri mici sau solicitarea de studiouri externe", ori, de ce nu, poate va veni cu un nou joc pentru telefoanele mobile, a estimat același analist. 

Nintendo „realizează, în general, până la 50% din vânzările sale anuale” în timpul trimestrului de sărbători, a mai subliniat Toto, adăugând, totodată, că primul Switch a debutat în martie, ceea ce nu l-a împiedicat să devină un „uriaș succes”.

Pentru moment Nintendo rămâne complet tăcută asupra succesorului Switch-ului, precum și asupra programului lansării acestuia.

Citește și Xbox, schimbare majoră de strategie. ”Credem că a sosit momentul”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel