Alianţa restructurată, care se negociază de aproape patru ani, va duce probabil la reducerea participaţiei deţinute de Renault la Nissan la aproximativ 15%, de la 43%, iar producătorul auto nipon va investi în noua divizie de vehicule electrice a grupului francez, informează Reuters.
Renault ar urma să transfere participaţia de 28% la Nissan, evaluată la aproximativ 4,1 miliarde de dolari pe baza actualei capitalizări bursiere, unui trust, susţin sursele.
Un purtător de cuvânt al Nissan nu a dorit să comenteze, în timp ce purtătorul de cuvânt al Renault nu a putut fi găsit imediat pentru comentarii, în afara programului normal de muncă.
Din octombrie, când cei doi producători auto au anunţat că discută restructurarea alianţei lor, acţiunile Renault au urcat cu aproape 25%, în timp ce titlurile Nissan au înregistrat un avans de 3%.
Reconfigurarea alianţei franco-nipone are implicaţii atât pentru ambele companii, cât şi pentru partenerul de alianţă Mitsubishi Motors, şi arată cum schimbările tehnologice majore din industria auto forţează companiile să încheie parteneriate, dar şi să concureze cu o serie de nou veniţi şi cu firmele din tehnologie.
De exemplu, Renault a anunţat că va încheia un parteneriat cu firme ca Geely Automobile Holdings (China) şi gigantul din domeniul semiconductorilor Qualcomm Inc.
Separat, grupul francez lucrează la finalizarea acordului cu Geely şi aducerea producătorului de petrol Aramco în calitate de investitor şi partener pentru dezvoltarea motoarelor pe benzină şi a tehnologiilor hibride, a informat Reuters.
Compania Rheinmetall, gata să accelereze producția și că fabrice rachete HIMARS
Producătorul german de armament Rheinmetall este pregătit să își sporească considerabil producția de muniții pentru tancuri și artilerie pentru a satisface cererea puternică din Ucraina și din Occident și ar putea începe să producă lansatoare multiple de rachete HIMARS în Germania, a declarat directorul general Armin Papperger pentru Reuters.
El a vorbit cu câteva zile înainte ca șefii industriei de apărare din Germania să se întâlnească pentru prima dată cu noul ministru al apărării Boris Pistorius, deși data exactă nu a fost încă anunțată.
Prin această întâlnire, Pistorius urmărește să dea startul discuțiilor despre cum să accelereze achizițiile de arme și să stimuleze aprovizionarea cu muniții pe termen lung, după ce aproape un an de donații de arme către Ucraina a epuizat stocurile armatei germane.
Rheinmetall fabrică o gamă largă de produse de apărare, dar este probabil cel mai cunoscut pentru fabricarea tunului de 120 mm al tancului Leopard 2.
"Putem produce 240.000 de runde de muniție pentru tancuri (de 120 mm) pe an, ceea ce este mai mult decât are nevoie întreaga lume", a declarat Papperger într-un interviu acordat Reuters.
Capacitatea de producție a cartușelor de artilerie de 155 mm poate fi mărită la 450.000 - 500.000 pe an, a adăugat el, ceea ce ar face din Rheinmetall cel mai mare producător pentru ambele tipuri de muniție.
În 2022, Rheinmetall a produs între 60.000 și 70.000 de cartușe de tanc și de artilerie pentru fiecare, potrivit lui Papperger, care a precizat că producția ar putea fi majorată imediat.
Cererea pentru aceste muniții a crescut vertiginos de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie anul trecut, nu numai datorită utilizării lor masive pe câmpul de luptă, ci și pentru că armatele occidentale își completează propriile stocuri, pregătindu-se pentru ceea ce consideră a fi o amenințare sporită din partea Moscovei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...