Știrile dimineții. Cele mai necesare informații la început de zi
Grupaj de știri.
Astfel, peste 70% dintre angajaţii români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs afirmă că nivelul de stres la locul de muncă a crescut de la începerea pandemiei de coronavirus, iar mai mult de un sfert dintre aceştia apreciază că nivelul de stres chiar s-a dublat.
După 10 luni de pandemie, copleşiţi de sarcini la serviciu, teamă, incertitudine şi izolare socială, aproape 30% dintre respondenţi admit că deja au ajuns la burnout. Oboseala resimţită în urma unui program solicitant îi face pe alţi aproape 20% dintre angajaţi să creadă că în cel mult o jumătate de an vor ajunge la epuizare, dacă stresul se va menţine la acelaşi nivel, în timp ce aproape 16% estimează că vor ajunge la epuizare în cel mult un an.
Studenții vor BURSĂ minimă de 838 lei
Mediul de lucru dezorganizat şi haotic (31,6%), supraîncărcarea (26,6%) şi noile responsabilităţi care ies din aria lor de competenţe (24,6%) reprezintă principalii trei factori de stres invocaţi de angajaţii care au răspuns sondajului BestJobs. Alţi 23,8% dintre respondenţi explică stresul ridicat prin faptul că nu găsesc un echilibru între viaţa personală şi cea profesională, iar 21% sunt stresaţi pentru că sunt nevoiţi să preia din responsabilităţile colegilor.
Alţi factori de stres importanţi pentru mai bine de jumătate dintre respondenţii la sondajul BestJobs sunt tergiversarea deciziilor importante de către superiorii direcţi (15,6%), posibilitatea pierderii jobului (14,8%), lipsa interacţiunii directe cu colegii şi managerul direct (13,7%) sau timpul mult prea mare alocat meeting-urilor online (8,6%).
Pandemia a adus o schimbare uriaşă în ceea ce priveşte modalităţile de lucru. Unii angajaţi s-au adaptat rapid lucrului de acasă (24%), alţii mai puţin. Cert este că cei mai mulţi angajaţi ar prefera să se întoarcă la birou (35%), în timp ce alţi peste 30% ar opta pentru un program hibrid - în care să poată lucra până la 5 zile pe lună de acasă.
În cea mai complicată perioadă de după criza financiară din 2009, angajaţii nu au doar nevoie să se întoarcă la birouri, ci vor să simtă şi că munca lor este apreciată şi că angajatorul investeşte în dezvoltarea lor. Angajaţii români spun că au nevoie acum mai mult decât oricând de cursuri pentru noi specializări în domeniul lor de activitate (53,5%), de cursuri de reconversie profesională (34,8%) sau de cursuri de management al schimbării (26,6%).
Angela Merkel va discuta la telefon cu fondatorii BioNTech
"Vestea bună este că observăm deja tot mai multe companii care îşi dau seama că nivelul de implicare şi de satisfacţie al angajaţilor a avut de suferit în contextul actual şi încep să adopte noi măsuri care vin să repare dezechilibrul care s-a creat. Am văzut asta şi prin platforma Avocado.red, care conectează utilizatorii cu terapeuţi, coachi şi alte tipuri de specialişti şi care este susţinută de BestJobs, unde au fost desfăşurate peste 400 de sesiuni online de consiliere individuală, iar tendinţa este de creştere", declară Ana Visian, Marketing Manager la BestJobs.
Un rezultat neaşteptat în contextul crizei actuale este intenţia declarată de peste jumătate (56,3%) dintre respondenţii studiului BestJobs de a lua în calcul o schimbare de job în următoarele 6 luni.
"În condiţiile în care trecem printr-o perioadă marcată de multe incertitudini, ne-am fi aşteptat să vedem mult mai puţini angajaţi dispuşi să ia în calcul o schimbare de job, cel puţin până când lucrurile se mai aşează şi depăşim măcar criza epidemiologică. Însă observăm o nemulţumire individuală profundă în piaţă şi o dorinţă mult mai mare din partea angajaţilor de a fi fericiţi în ceea ce fac. Probabil această pandemie şi măsurile de distanţare socială i-au făcut pe mulţi să-şi reevalueze nevoile şi aşteptările în raport cu jobul şi angajatorul. De aceea, tot mai mulţi angajatori ar trebui să se uite în această perioadă şi la soluţii prin care să ofere angajaţilor servicii de life & business coaching, consiliere sau psihoterapie, ca beneficiu extra salarial", spune Ana Visian, Marketing Manager la BestJobs.
Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 20 noiembrie - 5 decembrie, pe un eşantion de 1.421 de utilizatori de internet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de știri.
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...
Când se vorbește despre...
O decizie importantă.
Președintele Volodimir Zelenski...
Microsoft a anunțat joi că funcțiile de inteligență...
Aceste măsuri au fost detaliate...
Gigantul japonez al industriei jocurilor video, Nintendo, a dezvăluit pentru...
Premierul a făcut precizări...
Energia nucleară ar urma să...
Marcel Ciolacu a anunțat, la...
Guvernul albanez a aprobat un proiect ambițios al...
Warren Buffett este, fără îndoială, cel mai urmărit...
IBM şi L'Oréal vor construi un...
Uniunea Europeană ar putea...
Acțiunile au crescut joi, iar...
În perioada 1.I - 30.XI.2024, resursele de energie...
Începând cu 1 ianuarie, șoferii plătesc pentru rovinietă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Câștigul salarial mediu net în...
Racheta uriașă New Glenn,...
Oficialii chinezi și...
Inflația în zona euro este sub...