Noi amendamente la legea pensiilor ajung la Camera Deputaților

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Dosare / Foto: Arhivă
Dosare / Foto: Arhivă
Reforma pensiilor speciale este în continuare un subiect deschis și sensibil din toate punctele de vedere.

Săptămâna aceasta ar trebui depuse la Camera Deputaților amenadamentele la legea care reformează sistemul de pensii speciale. Documentul, care a trecut de Senat, iar acum este în atenţia deputaţilor pentru votul decizional, reprezintă jalon în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă iar nerespectarea acestuia poate atrage după sine pierderea de către România a unei sume importante din PNRR.

Săptămâna aceasta, ministrul muncii, Marius Budăi, este aşteptat să înainteze Camerei Deputaţilor amendamentele la proiectul legii privind reforma pensiilor speciale. Documentul a trecut de Senat la finele lunii martie, iar acum aşteaptă votul decizional la Camera Deputaţilor.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a discutat noile amendamente la pensiile de serviciu cu reprezentanţii Comisiei Europene. De asemenea, modificările au fost agreate şi de liderii coaliţiei de guvernare. Recent, Marius Budăi declara că, pentru a nu pune în pericol îndeplinirea jalonului din PNRR privind pensiile speciale, ar trebui adoptate mai multe amendamente, care vizează, printre altele, creşterea treptată a vârstei de pensionare în conformitate cu sistemul public de pensii, până la vârsta de 65 de ani.

Ministrul muncii a mai menţionat că un alt principiu vizează eliminarea unor categorii de indemnizaţii şi pensii stabilite şi plătite în baza unor legi speciale.

Te-ar putea interesa și:

Ministrul Apărării: Îi rog pe cei care fac presiuni pentru tăierea drepturilor pensionarilor militari să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, s-a aflat joi, 11 mai, în Constanţa, într-o vizită de lucru la unităţile Forţelor Navale aflate în garnizoană.

Vizita ministrului apărării naţionale a început cu participarea la Gala "Omul Anului în Forţele Navale", eveniment aflat la a XIII-a ediţie, festivitate în cadrul căreia a înmânat trofeul "Ofiţerul Anului 2022 în Forţele Navale" căpitan-comandorului Cătălin-Dănuţ Gherghinescu, şef Secţie scafandri de luptă EOD, Divizionul 175 Nave scafandri de luptă. "Onorăm astăzi, în cadrul acestei ceremonii, cea mai importantă resursă a oricărei armate - oamenii. Mă bucur să văd că Forţele Navale Române au profesionişti atât de valoroşi şi că ştiu să îi pună în valoare".

În contextul în care Ministerul Apărării Naţionale alocă importante resurse modernizării şi dotării cu tehnică de ultimă generaţie, Angel Tîlvăr a subliniat importanţa asigurării unor condiţii de viaţă şi de pregătire la standarde cât mai înalte personalului armatei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze

pixel