Noi informații privind şomajul din Uniunea Europeană
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,282 milioane de persoane (din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane) erau în şomaj în cursul lunii ianuarie.
Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,282 milioane de persoane (din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane) erau în şomaj în cursul lunii ianuarie.
Rata şomajului s-a menţinut la 7,3% în Uniunea Europeană în ianuarie şi la 8,1% în zona euro, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În rândul celor 27 de state membre ale UE, în ianuarie cele mai ridicate rate ale şomajului s-au înregistrat în Spania (16%), Lituania (9,6%) şi Suedia (8,8%), iar cele mai scăzute în Polonia (3,1%), Cehia (3,2%), Olanda (3,6%), Malta (4,4%) şi Germania (4,6%).

Datele pentru România nu sunt disponibile, notează Agerpres.

Citește și: Noua navă militară Japoniei, cât un stadion de fotbal

Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,282 milioane de persoane (din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane) erau în şomaj în cursul lunii ianuarie, cu 8.000 mai multe decât în decembrie.

Comparativ cu ianuarie 2020, numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a urcat cu 1,465 milioane în UE şi cu 1,010 milioane în zona euro.

În ianuarie, 2,929 milioane de tineri din UE nu erau angajaţi, din care 2,356 milioane erau în zona euro. Rata şomajului în rândul celor sub 25 de ani s-a situat la 16,9% în Uniunea Europeană în ianuarie şi la 17,1% în zona euro, comparativ cu luna precedentă.

În rândul femeilor din UE, rata şomajului era de 7,7% în ianuarie, stabilă faţă de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor rata şomajului era de 7% în ianuarie, de asemenea stabilă faţă luna precedentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel