Noi restricţii înainte de Sărbători! Certificatul COVID-19 ar putea deveni obligatoriu la biserică
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Noi restricţii înainte de Sărbători! Certificatul COVID-19 ar putea deveni obligatoriu la biserică
Noi restricţii înainte de Sărbători! Certificatul COVID-19 ar putea deveni obligatoriu la biserică
Premierul Nicolae Ciucă a discutat joi cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte despre introducerea certificatului COVID în biserici. De asemenea, s-a discuta și despre restricțiile din perioada sărbătorilor de iarnă în contextul răspândirii tulpinii africane de coronavirus - Omicron.

Autorităţile pregătesc noi restricţii înainte de Sărbători în contextul răspândirii tulpinii Omicron în lume. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte despre vaccinare COVID-19 în contextul existenţei unor suspiciuni înalte de infectare cu tulpina Omicron în cazul a doi dintre cei trei români veniti din Africa. Autorităţile române ar vrea introducerea certificatului COVID în biserici, pe modelul Greciei.

„Am avut o activitate pe care a organizat-o Secretariatul pentru Culte, găzduită la Templul Coral. Au participat 17 dintre cele 18 culte din România. A fost o activitate foarte bună în care am reuşit să ascultăm fiecare reprezentant cu mesajul şi propunerile dumnealor.

De asemenea, am avut posibilitatea să transmitem mesajul atât de la nivelul ministrului Sănătăţii, cât şi de la nivelul Guvenrului României.

Activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut foarte mult tuturor. Suntem aici pentru că ne iubim ţara şi ne iubim comunităţile.

Cutremur de suprafață în apropiere de Cluj-Napoca. Ce magnitudine a avut

Mesajul nostru a fost cât se poate de clar că prin astfel de activităţi nu facem altceva decât să redăm încrederea oamenilor şi speranţa.

Nu o spun gratuit pentru că aceasta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Cele 18 culte păstoresc împreună peste 99% din populaţia României.

Partea aceasta de dialog ne ajută în ceea ce priveşte găsirea soluţiilor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, după întâlnire.

Întrebat dacă se va impune certificatul COVID în biserici, premierul Nicolae Ciucă a precizat că „în acest moment a fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor ca cetăţenii să poată să beneficieze de acesstă libertate a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deţinerii certificatului verde”.

„Este în momentul de faţă un proiect care e în dezbatere. Se discută cu fiecare dintre specialişti şi sperăm într-un timp cât se poate de rezonabil să ajungem la o concluzie să mergem în Parlament şi până la sfârşitul anului să putem să avem această lege a certificatului COVID.

Ea se va înscrie în parameteri reali în ceea ce înseamnă incidenţa bolii şi de asemenea ceea ce înseamnă oamenii care au trecut prin boală şi beneficiază de teste. E o chestiune care urmează să fie dezbătută cu cei care sunt îndriuiţi şi au cunoştinţele necesare despre acest lucru.

Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi”, a mai spus şeful Executivului.

La întâlnire au participat şi coordonatorul campaniei de vaccinare medicul Valeriu Gheorghiţă, vicepremierul Kelemen Hunor, dar şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motivele scumpirii locuințelor, explicate de experți

Prețurile locuințelor din România continuă să crească la...

NVIDIA nu are motive să dezamăgească piața

Bursa de la New York așteaptă ca NVIDIA să prezinte...

Gazprom, somată să nu mai arunce banii pe fereastră

Guvernul Rusiei a emis o hotărâre în acest sens. 

Microsoft prezintă PC-urile Copilot+

Microsoft a lansat luni o nouă categorie de computere...

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...

ChatGPT își pierde vocea. Acuzații grave la adresa companiei

ChatGPT trebuie să renunțe la una dintre vocile pe care...

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...


pixel