Noile RESTRICȚII. Arafat explică de ce nu se impune stare de urgență
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Arafat a mai spus cum este cu certificatul verde
Arafat a mai spus cum este cu certificatul verde
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut precizări, după ședința CNSU, în legătură cu noile restricții care vor intra în vigoare de la începutul săptămânii viitoare.

"Activităţile competiţiilor sportive vor fi desfăşurate fără public în următoarea perioadă. Sunt interzise concertele, spectacolele în aer liber, iar la nivel de cinematografe, la nivel de teatre, capacitate de 30%, dar cu certificat verde, testat sau trecut prin boală", a declarat Arafat, într-o conferinţă de presă.

Şeful DSU a mai spus că restaurantele vor continua să funcţioneze, cu limitarea programului până la ora 21,00, însă doar pentru persoanele cu cerificat verde COVID sau care au fost infectate cu SARS-CoV-2 şi s-au vindecat.

Citește și De ce unii oameni sunt complet imuni la COVID-19. Experții caută încă răspunsuri

Întrebat de ce nu se impune stare de urgență, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri COVID-19, Raed Arafat a răspuns:

„Măsurile pe care le luăm acum nu sunt neapărat identice cu măsurile care se luau la început pentru că s-a aflat mai mult despre virus, știm cu ce se poate preveni, știm cum se poate preveni. Când se analizează la nivelul CNSU se analizează inclusiv impactul asupra altor sectoare. Măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul celor care nu sunt vaccinați pentru că  dacă se îmbolnăvesc ei sunt cei ajung la spital și la terapie intensivă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel