Nokia face o achiziție de 2,3 ​​miliarde de dolari
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nokia
Nokia
Producătorul finlandez de echipamente de telecomunicații oferă 6,65 dolari per acțiune Infinera, o primă de 28% față de prețul de închidere de joi seară.

Producătorul finlandez de echipamente de telecomunicații Nokia va cumpăra specialistul american în rețele optice Infinera pentru 2,3 ​​miliarde de dolari, a anunțat vineri într-un comunicat de presă. 

Prin această achiziție, Nokia intenționează să „își consolideze poziția de lider tehnologic în domeniul opticii și să-și sporească expunerea față de clienții „la scară web”, mari grupuri specializate în calculul dematerializat (cloud), „segmentul de piață care se confruntă cu cea mai rapidă creștere”, a precizat compania.

Nokia oferă 6,65 dolari per acțiune Infinera, o primă de 28% față de prețul de închidere de joi seară. Tranzacția ar urma să fie finalizată în prima jumătate a anului 2025. Activitățile de rețele optice ale celor două grupuri „oferă o potrivire strategică puternică, având în vedere marea complementaritate a bazei lor de clienți, locația lor geografică și profilul lor tehnologic”, a spus Pekka Lundmark, CEO Nokia.

Odată cu Infinera, Nokia își crește activitatea în rețelele optice cu 75% și își consolidează pozițiile în Statele Unite, unde grupul american generează 60% din vânzări. 

Infinera a realizat vânzări de 1,6 miliarde de dolari în 2023, în timp ce Nokia a realizat vânzări de 1,9 miliarde de euro în această afacere. Acțiunile Nokia au crescut cu 1,31% la 3,55 euro la 09:40 GMT la Bursa de Valori din Helsinki.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

40.000 de firme, radiate în primele cinci luni ale anului

Informaţii oficiale de la Registrul Comerţului.

RO e-TVA. Principalele modificări decise de Guvern

Vineri a fost adoptată de către Executiv o ordonanţă de...

Întârziere de 300 de minute pentru un tren CFR

Întârziere de cinci ore pentru trenul Timișoara Nord –...

Boloș vrea să colecteze 120 mld. de lei din TVA

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat...

Bursa de la București a închis în creștere ședința de vineri

BVB a închis pe verde ultima zi de tranzacții a...


pixel