Norvegia va deveni prima țară care va avea doar mașini electrice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Norvegia
Norvegia
Aproape o treime din toate mașinile noi vândute în Norvegia anul trecut sun electrice, ceea ce întărește reputația țării de cea mai bună piață pentru vehicule electrice, scrie Bloomberg.

Norvegia, o țară cu bogate zăcămite de petrol, vrea să elimine emisiile provenite de la mașini până în anul 2025 și oferă facilități generoase celor care optează să cumpere mașini electrice. În 2018, mașinile electrice ocupau 32,2% din piața norvegiană, cu 10% mai mare decât în anul precedent.

Citește și:

Cine sunt cei mai mari fani ai mașinilor electrice

Trei din cele cinci cele mai populare mașini din această țare nordică sunt electrice, cu modele precum Leaf de la Nissan, i3 de la BMW și Tesla Model X.

Norvegia, care are o populație de 5,3 milioane de oameni, este campioană la vânzarea de mașini electrice de multă vreme însă anul trecut a fost surclasată de Germania, cel mai mare producător auto din Europa.

Citește și:

Volvo schimbă regulile jocului în industria transportului rutier FOTO, VIDEO

Norvegia susține vânzarea de mașini electrice prin scutiri de taxe la vânzare și eliminarea taxelor rutiere.

Oficialii se așteaptă la o creștere accelerată a cererii de mașini electrice cu atât mai mult cu cât sunt așteptate modelele pentru familie și care acoperă distanțe mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel