Nou scandal la Facebook. Mărturisire șocantă a unuia dintre cofondatorii WhatsApp
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
”Am vândut informații private ale utilizatorilor pentru un beneficiu mai mare”, a declarat Brian Acton, unul dntre cofondatorii WhatsApp, publicației Forbes. ”Am făcut o alegere și un compromis. Și trebuie să trăiesc cu asta în fiecare zi”.

Brian Acton a devenit multimiliardar după ce Facebook a cumpărat aplicația în anul 2014 pentru suma de 22 miliarde de $.

Acton a părăsit WhatsApp în 2017 iar după el a plecat și CEO-ul Jan Koum, în luna august a.c., scrie cnet.com.

WhatsApp co-founder Brian Acton became a multibillionaire when Facebook bought his messaging app in 2014 for an eye-popping $22 billion. But it's a decision that seems to unsettle him, according to a profile of Acton published by Forbes on Wednesday.

Disensiunea cu Facebook a survenit în urma neînțelegerilor legate de monetizarea aplicației care are 1,5 miliarde de utilizatori. Koum și Acton s-au împotrivit implementării modelului de advertising țintit al Facebook, model care folosește informațiile personale afișarea reclamelor în funcție de acestea fiecărui utilizator.

Mărturisirea lui Acton vine pe fundalul uriașului scandal, din martie a.c., după dezvăluirea că o companie, Cambrigde Analytica, a adunat informații personale a 87 milioane de utilizatori ai Facebook și după plecare celor doi fondatori ai Instagram, în urmă cu câteva zile.

Facebook nu a comentat încă dezvăluirea lui Acton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel