Nou sistem de ultimă generaţie pentru supravegherea pădurilor
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Pădure / FOTO: Unsplash
Pădure / FOTO: Unsplash
Joi, 30 mai, a fost adoptată o hotărâre de Guvern pentru reaprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor de investiţii aferente proiectului ,,Capacitatea sporită de supraveghere, control şi monitorizare a pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat".

În efortul constant pentru îmbunătățirea monitorizării transporturilor de materiale lemnoase și exploatărilor forestiere din pădurile României, Guvernul a reaprobat în ședința de astăzi, Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor de investiții aferente proiectului “Capacitatea sporită de supraveghere, control și monitorizare a pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat”.

Noutatea constă în implementarea unui sistem informatic integrat pentru susținerea dezvoltării durabile, îmbunătățirea infrastructurii și calității mediului, protecția naturii și conservarea biodiversității, dezvoltarea infrastructurii hardware și software prin extinderea serviciilor electronice în sistem informatic integrat de supraveghere, control și asigurarea integrității fondului forestier care va fi implementat utilizând soluții tehnologice recunoscute pe plan intern și internațional.

Scopul principal al investiției este de a avea un sistem digital inovator pentru supravegherea, monitorizarea și controlul fondului forestier și a circulației materialelor lemnoase capabile să genereze în mod automat alerte și să integreze date în timp real de la toate sursele integrate.

Suprafața vegetației forestiere care va face obiectul monitorizării este de aproximativ 70.000 km.

Valoarea totală a proiectului este de 272, 6 milioane de lei.

Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin PNRR și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Durata de execuție a proiectului este de 24 de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Toate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel