Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Béla Pál Bózsik, directorul ştiinţific al Lyme Diagnostics, a spus că până acum, pentru detectarea infecţiei s-a apelat la aşa-numitele investigaţii serologice, atunci când se analizează existenţa anticorpilor care se produc în organism pentru contracararea bacteriei. Însă această metodă nu are succes 100%, deoarece uneori organismul nu este capabil să producă anticorpi, relatează MTI.
În timpul investigaţiei morfologice, care în prezent se află în teste clinice, agentul patogen este detectat dintr-o probă de sânge, în mod direct, la microscop. Întrucât are o formă caracteristică, uşor de recunoscut, poate fi detectat fără echivoc, a explicat directorul.
Acesta a adăugat că infecţia cu Lyme poate începe în organism la numai 4 ore după ce o persoană a fost muşcată de o căpuşă, de aceea este extrem de important ca aceasta să fie îndepărtată cât mai curând posibil, însă nu este permisă atingerea trunchiului căpuşei, pentru că astfel, chiar noi vom fi cei care vom ajuta substanţa infecţioasă să pătrundă în organism.
Invazie de căpușe în cel mai stilat oraș al României. Sute de oameni mușcați
András Bózsik, directorul administrativ al Lyme Diagnostics, a spus la rândul său că dezvoltarea metodei morfologice a început încă din 1986, dar din cauza lipsei de fonduri cercetarea a înaintat lent. Însă acum, datorită subvenţiilor primite în ultimii ani şi a unui sprijin de 3,5 milioane de euro, obţinut din partea Uniunii Europene, cercetările s-au accelerat, astfel că noua metodă ar putea fi lansată pe piaţă deja peste un an.
Bózsik a mai spus că se doreşte automatizarea completă a testării probelor de sânge, astfel încât rezultatele să fie obţinute cât mai repede posibil.
Felix Bubenheimer, şeful biroului de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în Ungaria, a declarat că metoda DualDur se bucură de sprijinul programului de cercetare şi inovare al Uniunii, Horizon 2020, care sprijină întreprinderile mici şi mijlocii inovatoare, care combină excelenţa ştiinţifică şi spiritul antreprenorial.
Boala Lyme este una cauzată de căpuşe. În cazul în care nu este diagnosticată şi tratată la timp, se poate răspândi în articulaţii, în sistemul nervos şi în cord, provocând simptome severe şi de durată iar în cele din urmă decesul.
Pentru a preveni muşcăturile de căpuşă, în timpul deplasărilor în natură (păduri, parcuri, iarbă înaltă) este recomandată purtarea de îmbrăcăminte care să acopere corpul şi a unei pălării sau şepci, totodată şi utilizarea unui spray repelent.
După excursii trebuie verificată pielea pentru a îndepărta eventualele căpuşe prinse în piele.
Între 1985 şi 2018, în Ungaria au fost raportate nouă decese survenite în urma inflamaţiei cordului cauzată de boala Lyme. Această patologie apare atunci când bacteriile pătrund în ţesutul cardiac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...