Nouă alertă pentru măști neconforme, existente pe piață
03 iul, 15:50, de  Matei Ion
Asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons a publicat, vineri, o nouă alertă referitoare la existenţa pe piaţă a trei tipuri de măşti de protecţie care sunt neconforme cu reglementările autorităţilor, potrivit unui comunicat al InfoCons - Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor.
Infocons avertizează asupra măștilor neconforme care se găsesc pe piață
Infocons avertizează asupra măștilor neconforme care se găsesc pe piață

"InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare şi periculoase, pentru încă 3 noi tipuri de măşti de protecţie neconforme care se adaugă la cele şapte alerte transmise anterior", se precizează în comunicatul organizaţiei transmis vineri AGERPRES.

Cel trei produse neconforme sunt: masca de filtru de particule marca PLOW, cu denumirea "Folding KN95 mask", categoria FP2, produsă în China; masca de filtru de particule cu marcă necunoscută, cu denumirea "Disposable Face Mask", produsă în China; masca de filtru de particule marca Weimeng, denumirea "KN95 Folding Protective Mask", produsă în China.

Luând în considerare alerta referitoare la acest 3 tipuri de măşti neconforme, InfoCons menţionează că în ultimele luni a atras atenţia per total asupra a 56 de modele de măşti de protecţie care nu respectă reglementările.

Purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise. Persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile menţionate pot fi sancţionate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv "nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii" se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 2.500 de lei.

Franța a rămas cu 20 de milioane de măști sanitare! Nu are cui să le vândă

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, ce apără drepturile consumatorilor - membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat la începutul stării de alertă o serie de controale la operatorii economici care comercializează măşti şi mănuşi de protecţie, datele finale ale acestor verificări urmând să fie anunţate după data de 17 iulie, a anunţat joi directorul general al ANPC, Paul Anghel.

"ANPC desfăşoară o tematică de control pe măşti şi mănuşi de protecţie la nivel naţional, încă de la intrarea în starea de alertă, până la sfârşitul acesteia, iar până în prezent au fost verificaţi sute de operatori economici. Desigur că, în momentul în care această tematică se va încheia, rezultatele controalelor din cele 41 de judeţe şi ale municipiului Bucureşti vor fi centralizate şi comunicate public, aşa cum ANPC a procedat întotdeauna. După data de 17 iulie, când vom finaliza controalele pe măşti şi mănuşi de protecţie, vom prezenta datele finale", a precizat, pentru AGERPRES, Paul Anghel.

În spaţiul public au apărut recent informaţii potrivit cărora 90% dintre măştile de protecţie verificate sunt neconforme. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Regina Elisabeta îi face loc prințului Charles

Vârsta înaintată a reginei Elisabeta face dificilă...

Institutul Cantacuzino pune pe piață un nou imunomodulator

Institutul "Cantacuzino" lansează pe piaţă...

Bicicleta Tesla Model B rupe toate canoanele

Kendall Toerner, de la Yanko Desing, a proiectat o...

Piața Obor rămâne deschisă în siguranță

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, declară că în Piaţa...

Tranzacție importantă pe piața imobilelor industriale

Omul de afaceri Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, a...

Orașul european construit cu 72.000 tone de diamante 

La prima vedere, Nördlingen apare ca un oraș german prin...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro