Campania, ajunsă la cea de-a patra ediţie, se derulează în parteneriat cu autorităţile publice locale, iar românii sunt încurajaţi să predea spre reciclare, în perioada 30 septembrie - 30 noiembrie 2019, aparatura electrică veche sau defectă şi bateriile consumate, considerate cele mai periculoase deşeuri municipale.
Potrivit organizatorilor, în prima etapă a campaniei sunt înscrise deja 65 de localităţi din toate judeţele ţării, dar primăriile care doresc să se alăture programului îşi pot exprima interesul printr-o solicitare transmisă către Environ.
"Este al patrulea sezon în care curăţenia de toamnă, respectiv primăvară, înseamnă pentru noi, pentru autorităţi şi mai ales pentru cetăţeni o nouă ediţie 'România Reciclează'. Oamenii aşteaptă să revenim în localităţile lor, strâng aparatura electrică veche şi îi conving la rândul lor pe ceilalţi concetăţeni să se alăture campaniei - o dovadă clară că mecanismul campaniei funcţionează dacă există perseverenţă. Multe din parteneriatele create în urmă cu un an îşi arată acum roadele tocmai pentru că localnicii sunt mai informaţi, au încredere în proiect şi privesc colectarea selectivă şi reciclarea ca pe un angajament comun - dacă fiecare îşi face partea, toată lumea are de câştigat. Sprijinul din partea autorităţilor este crucial, iar experienţa celor trei ediţii ne-a confirmat că rezultatele sunt direct proporţionale cu gradul de implicare al acestora. Aşadar, şi de data aceasta, reiterăm primarilor invitaţia de a se alătura mişcării naţionale 'România Reciclează', în beneficiul comunităţii şi mediului înconjurător, în general", a declarat Roxana Puia, director de marketing la Asociaţia Environ.
Tone de plastic vor fi reciclate în produse noi, în UE
Lansat în iunie 2018, "România Reciclează" a devenit de la o ediţie la alta un program naţional funcţional de colectare. Pe parcusul ediţiilor anterioare, au avut loc 162 de acţiuni de colectare, în urma cărora 250 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi baterii uzate au fost trimise spre reciclare.
Campania se adresează locuitorilor, persoane fizice din localităţile participante, instituind un mecanism de premiere pe loc a participanţilor care predau aparatura veche sau defectă la punctele de colectare. Pentru echipamentele de mari dimensiuni, cetăţenii pot solicita ridicarea de la domiciliu prin Call Center la numărul 031.827.0000 sau e-mail pe adresa [email protected]
Organizarea campaniilor de colectare a DEEE se realizează în baza unui protocol de colaborare semnat cu autorităţile locale. La acţiune pot participa municipii, oraşe, localităţi mari şi mici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...