Nouă interdicție pentru șoferi. Prevedere, adoptată de Senat
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Șoferii sunt vizați de o nouă lege care a fost adoptată de Senat.

Senatul a adoptat un proiect de lege care propune interzicerea stationarii cu motorul pornit pentru o perioada mai mare de 5 minute, cu amenzile prevazute ajungand pana la 200 de lei. Aceasta initiativa, care urmeaza sa fie dezbatuta de Camera Deputatilor, vine ca o masura concreta anti-poluare si ca raspuns la necesitatea reducerii nivelului de poluare din mediul urban si din zonele cu trafic intens.

Propunerea legislativa pentru modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice isi propune sa promoveze comportamente mai responsabile ale cetatenilor si sa contribuie la imbunatatirea calitatii aerului. Potrivit expunerii de motive, masura interzicerii stationarii cu motorul pornit a fost considerata necesara avand in vedere impactul enorm pe care il poate avea asupra reducerii poluarii in Romania, avand un cost redus si un efect educativ semnificativ.

Initiatorii proiectului sustin ca aceasta masura este implementabila fara costuri semnificative si ar putea aduce beneficii majore in lupta impotriva poluarii, subliniind ca masuri similare au fost deja adoptate in alte tari europene, cum ar fi Belgia, Olanda, Franta, Marea Britanie, Italia sau Austria.

Conform datelor prezentate in motivarea proiectului, poluarea aerului este responsabila pentru un numar semnificativ de morti premature in Romania, iar situatia este cu atat mai ingrijoratoare in marile orase, unde cetatenii sunt expusi unui nivel ridicat de poluanti care afecteaza sanatatea si calitatea vietii.

In cadrul proiectului de lege adoptat de Senat, se propune modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu scopul de a impune interdictia stationarii autovehiculelor cu motorul termic pornit in orase si municipii, cu exceptii pentru anumite categorii de vehicule.

Aceasta initiativa legislativa urmeaza sa fie supusa dezbaterii si votului in Camera Deputatilor, care are rolul de for decizional in acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel