Nouă modificare a CODULUI RUTIER. Cine va fi afectat
Autor: Oana Pavelescu | 21 iul, 12:31
Modificarea va fi de fapt o facilitate
Modificarea va fi de fapt o facilitate
Guvernul intenționează să modifice un articol al Codului Rutier, inițiativă care a primit deja un aviz favorabil și care ar trebui să fie aprobată în ședința de Guvern de azi.

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare, modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 (Codul rutier) privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în sensul reglementării posibilității ca testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație să poată fi susținut la orice serviciu al poliției rutiere de pe teritoriul României, iar nu doar la cel care are în evidență titularul permisului de conducere sau pe raza căruia a fost constatată  contravenția, așa cum se prevede în prezent.

Propunere de modificare

În propunerea de modificare se spune că: ”Având în vedere că adoptarea soluției legislative propuse ar genera necesitatea modificării evidențelor informatice ale poliției rutiere, se impune stabilirea unui termen de 12 luni pentru crearea premiselor necesare în vederea susținerii testului pentru verificarea regulilor de circulație la orice serviciu de poliție rutieră de pe teritoriul României”.

Codul rutier pentru BICICLIȘTI. Reguli și amenzi

G Ad:

Modificarea porpusă

”Art. I – La art. 1062 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată înMonitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
(1) Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține, potrivit art. 106 sau 1061, la orice sediu al poliției rutiere.
Art. II – Prevederile art. I intră în vigoare în termen de 12 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei legi.”

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro