Noul consilier al premierului Dăncilă nu va primi remunerație
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Premierul României
Premierul României
Deputatul Remus Borza, ex-ALDE, a fost numit joi în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate. Acesta cerea salarii mai mari pentru demnitari în 2017.

Remus Borza este deputat neafiliat din septembrie 2017 şi a fost ales pe listele ALDE Braşov. Acesta cerea în 2017 salarii mai mari pentru demnitari, de peste o mie de euro.

„Trebuie să înţelegeţi că un demnitar nu poate să trăiască dintr-o mie de euro. Când am folosit expresia nimeni, evident nu m-am raportat la tot poporul român. La o mie de euro nu vor veni nişte buni profesionişti sau nişte oameni de moralitate să lucreze. Trebuie să acceptăm, dacă vrem să avem pretenţia că trăim într-o democraţie, într-un stat de drept şi într-o economie de piaţă, să ne onorăm cum se cuvine corpul demnitarilor. Dar sunt oameni de bună credinţă în Parlamentul ţării, iar dacă aveţi consideraţie faţă de instituţia fundamentală a unei naţiuni, trebuie să terminaţi cu populismele”, a spus Borza la acel moment. 

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit consilier pe Borza miercuri iar anunțul a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

"Se acordă domnului Remus Adrian Borza calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate. Activitatea acestuia este neremunerată", se arată în decizia premierului.

Citește și:Iohannis a promulgat Legea bugetului. Analiza lui Remus Borza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel