Noul coronavirus. Bilanțul a urcat la peste 200 de morți în China
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
De la o zi la alta, tot mai mulți morți
De la o zi la alta, tot mai mulți morți
Epidemia de pneumonie virală din China a ucis încă 42 de persoane în provincia Hubei din centrul Chinei, o cifră record. Astfel, bilanţul la nivel naţional naţional al epidemiei provocate de noul coronavirus apărut în decembrie a ajuns la 212 de morţi. Au fost înregistrate de asemenea încă peste 1.200 de cazuri de infectare cu virusul ucigaș în provincia Hubei în ultimele 24 de ore, crescând totalul la nivel naţional la 8.900 de cazuri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia de coronavirus 019-nCoV izbucnită în China drept ''urgenţă pentru sănătatea publică de îngrijorare internaţională''. În acest context, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat primele două cazuri de coronavirus în ţară şi suspendarea tuturor zborurilor ''dinspre şi către'' China, dând asigurări că Italia este prima ţară europeană care a luat o astfel de decizie ''ca măsură de precauţie''.

Îndepărtând ideea unei stări de ''panică'', el a subliniat că Italia ''s-a pregătit deja cu atenţie'' pentru a face faţă acestui tip de situaţii. El a anunţat, de asemenea, că ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a promis ''un ordin de închidere a traficului aerian dinspre şi către China'. ''Din câte ştiu, suntem prima ţară europeană care a adoptat o astfel de măsură de precauţie'', a declarat Giuseppe Conte, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul şi cu Giuseppe Ippolito, director ştiinţific al spitalului Pallanzani, specializat în boli infecţioase.

Între timp, China a anunțat că va trimite aeronave civile pentru repatrierea cetăţenilor din oraşul Wuhan şi provincia Hubei şi îi va transporta în regiunea lor de origine, epicentrul epidemiei de coronavirus şi care este în prezent izolată de lume. Guvernul a luat decizia de a interveni din cauza ''dificultăţilor practice cu care se confruntă în străinătate locuitorii provinciei Hubei, şi în special cei din oraşul Wuhan'', a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei chineze, Hua Chunying.

Citește și Noul coronavirus. Chinezii au calculat cât va dura epidemia

De asemenea, ''guvernul a decis să trimită avioane civile cât mai curând posibil pentru a-i aduce direct la Wuhan'', a adăugat ea, fără a da detalii suplimentare. Numeroase companii aeriene, între care British Airways, Air France şi Lufthansa, şi-au suspendat zborurile spre China, în timp ce altele şi-au redus serviciile din cauza răspândirii epidemiei de pneumonie virală care a ucis deja 213 de persoane şi a infectat aproape alte 10.000 în toată ţara.

Mai multe state precum Germania, Regatul Unit sau SUA au recomandat cetăţenilor lor să nu călătorească în China. La rândul său, Italia a suspendat toate zborurile către şi dinspre China

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel