Noul coronavirus. Bill Gates intervine. Decizia miliardarului american
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O mănă de ajutor este întotdeauna binevenită
O mănă de ajutor este întotdeauna binevenită
Bill Gates și soția lui, Melinda, vor aloca, prin intermediul fondului lor, 10 milioane de dolari Chinei, unde virusul ucigaș a provocat moartea a celor puțin 80 de persoane, și Africii pentru lupta împotriva răspândirii noului coronavirus 2019-CoV.

Din total, cinci milioane vor fi destinate partenerilor din China ai fondului miliardarului american, banii urmând să fie folosiți pentru îngrijirea bolnavilor, pentru găsirea de noi metode de tratamente și vaccinuri.

Celelalte cinci milioane vor intra în contul structurilor care monitorizează starea de sănătate a populației din țările Uniunii africane și vor fi folosite pentru achiziționarea de aparatură de laborator.

Citește și Noul coronavirus. Experții chinezi au identificat sursa

Decizia vine după ce, în toamna anului trecut, fondatorul Microsoft a decis să aloce, tot prin intermediul fondului său de binefacere, 700 de milioane de dolari luptei împotriva SIDA, a tuberculozei și malariei. Suma va fi distribuită pe durata a trei ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel