Noul SUV al Dacia se va vinde ca pâinea caldă VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Dacia a prezentat la Salonul Auto de la Lyon din 2022 noul model SUV Dacia Bigster, iar cei care au văzut-o sunt extrem de încântați.

Pe măsură ce este văzut de tot mai multă lume, noul model SUV Dacia Bigster își câștigă tot mai mulți fani. Cele mai recente imagini cu noul concept-car Dacia au fost filmate la Salonul Auto de la Lyon din 2022.

Se știe deja că Bigster prefigurează cu fidelitate un viitor model cu 7 locuri în gama constructorului în 2025. Acest model este așezat pe platforma CMF-B de la Renault.

Anunțat la Renaulution 2021 de către directorul de design al Dacia, Alejandro Mesonero-Romanos, Bigster este fratele mai mare al lui Duster. Noul SUV are proporții ideale și un aspect robust.

Întrebarea care se pune în mintea multora este dacă formele actuale ale lui Bigster se vor transpune pe modelul de serie. În acest sens, cei de la Dacia au declarat că versiunea finală a lui Bigster va respecta 90% din ceea ce vedem deja în aceste imagini.

Dacia, MAREA SCHIMBARE la FAȚĂ. Cum va arăta noul LOGO

Dacia Bigster este cel mai îndrăzneț SUV al mărcii auto românești. Proporțiile conceptului se doresc a fi deopotrivă contemporane și atemporale. Liniile sale sunt simple, lipsite de artificii estetice inutile, inspirând în același timp robustețe. Semnătura luminoasă, în formă de Y, este acum mai lată, subliniind aspectul robust al SUV-ului. Interiorul, de asemenea, promite să fie primitor. Dacia spune că va fi printre cele mai spațioase din segment.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design precum elemente cromate sau ornamente cu aspect de aluminiu. Avem de-a face cu un SUV veritabil, opțiunea luată în acest caz fiind aceea de a folosi piese din plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.

Viitorul SUV al Dacia ia deja în calcul, încă din faza de proiectare, utilizarea unor propulsoare hibride și hibride plug-in. Dacia nu-și mai poate permite să ignore tendințele din industria auto sau reglementările de mediu din ce în ce mai stricte.

Chiar dacă nu există încă informații oficiale privind prețurile, experții se așteaptă ca noul Bigster să aibă un preț de pornire de aproximativ 30.000 de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel