Nouriel Roubini explică de ce China vrea ca Trump să fie reales
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Nouriel Rubini
Nouriel Rubini
Pe 3 noiembrie 2020 americanii vor merge la vot pentru a-și alege un nou președinte, cel ce-al 59-lea, și ca de obicei toată lumea este atentă și curioasă cine va fi. Va fi tot Donald Trump sau altcineva?

La ora actuală Donald Trump se confruntă cu mari probleme din cauza presiunilor pe care le-a exercitat asupra președintelui Ucrainei căruia i-a solicitat anchetarea fiului lui Joe Biden care făcea afaceri în această țară.

Congresul american face acum o anchetă legată de modul în care s-a desfășurat discuția telefonică dintre Donald Trump și Vladimir Zelenskiy iar în funcție de cum decurge aceasta, președintele ar putea fi suspendat, caz în care realegerea sa este compromisă.

Cea mai recentă gafă a lui Trump este că a propus ca desfășurarea următorului summit G7 să aibă loc în clubul său de golf din Florida, ceea ce alimentează și mai mult scandalul de corupție. Acesta ulterior a renunțat la idee spunând că: "Din cauza media şi a ostilităţii nebune şi iraţionale a democraţilor, nu mai luăm în considerare ca Trump National Doral din Miami să găzduiască G7 în 2020. Demarăm căutarea altui loc, inclusiv eventual Camp David, imediat", a scris el pe Twitter reacţionând la acuzaţiile de corupţie.

Donald Trump renunţă la proiectul său extrem de criticat

Nici pe plan extern lucrurile nu stau prea bine pentru Donald Trump. După declanșarea războiului economic cu China, liderul de la Casa Albă, încet dar sigur, intră în conflict economic și diplomatic și cu țările europene, dar nu numai.

În acest cotext complicat și în plin război comercial, Nouriel Rubini explică de ce China își dorește totuși ca Trump să fie reales. Citând un funcționar guvernamental chinez de rang înalt, Dr. Doom spune că: ”Se dorește realegerea lui Trump pentru că acesta va distruge puterea pe care o are SUA în lume și va strica deja fragila relație cu aliații. Declinul SUA se va accelera. Așadar, Trump este adevăratul ”Candidat Manciurian”: Faceți China Mare din Nou!”, conchide analistul parafrazând sloganul liderului american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel