Novartis ar putea scoate la vânzare divizia de medicamente generice
Autor: Antonia Popescu | 26 oct, 13:59
Novartis ar putea scoate la vânzare divizia de medicamente generice
Novartis ar putea scoate la vânzare divizia de medicamente generice
Novartis a menţionat posibilitatea vânzării Diviziei de medicamente generice, Sandoz, şi a îmbunătăţit estimările privind veniturile pentru cele mai bune două medicamente ale sale, transmite Reuters.

"Novartis efectuează o revizuire strategică a diviziei Sandoz, în care vor fi explorate toate opţiunile, de la păstrarea afacerii la separare, pentru a determina cum putem cel mai bine maximiza valoarea pentru acţionarii noştri", a anunţat marţi gigantul farmaceutic elveţian, la publicarea rezultatelor financiare.

Mai multe amănunte privind procesul de revizuire vor fi date publicităţii până la finalul lui 2022.

În trimestrul trei din 2021, profitul operaţional ajustat a urcat cu 10%, la 4,47 miliarde de dolari, în urma vânzărilor mai ridicate ale medicamentului pentru artrită şi psoriazis Cosentyx şi al tratamentului pentru insuficienţă cardiacă Entresto.

Bilanț COVID-19. Peste 520 de decese și mai mult de 1860 de pacienți la ATI

Novartis a îmbunătăţit estimările privind vânzările Cosentyx la cel puţin şapte miliarde de dolari şi pentru Entresto la cel puţin cinci miliarde de dolari.

Vânzările în trimestrul trei au urcat cu 6%, la 13,03 miliarde de dolari, în linie cu estimările analiştilor intervievaţi de Refinitiv, în timp ce venitul net a crescut cu 10%, la 3,83 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,7 miliarde de dolari.

Sandoz AG Elveţia, membră a Grupului Novartis, desfăşoară activităţi în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice şi este prezentă în România în domeniul comercializării de produse farmaceutice.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro