Novo Nordisk face valuri la bursă cu noul medicament împotriva obezității
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Studii farmaceutice / FOTO: Freepik
Studii farmaceutice / FOTO: Freepik
Novo Nordisk vine cu nou tratamente împotriva obezității, acțiunile la bursă ale companiei au crescut. 

Novo Nordisk a prezentat joi date preliminare ale studiului pentru un nou medicament, foarte așteptat, împotriva obezității. Pe fondul problemelor legate de aprovizionare, laboratorul farmaceutic a oferit, de asemenea, o o actualizare cu privire la furnizarea medicamentului său de scădere în greutate Wegovy.

Astfel, grupul danez a precizat că rezultatelor primelor etape a studiilor clinice ale medicamentului său experimental amicretină au arătat o pierdere a greutății de 13,1% după 12 săptămâni. Pe acest fundal, la Bursa de Valori din Copenhaga, acțiunile Novo Nordisk au avansat cu 4,97%.

În condițiile în care obezitatea devine o problemă de sănătate mondială, Wegovy a permis, printre altele, grupului farmaceutic danez să ajungă cea mai mare capitalizare de piață europeană. Întreprinderea depune eforturi pentru creșterea producției acestui tratament emblematic și, odată cu achiziția în februarie a Catalent, un subcontractant major în fabricarea medicamentului, speră să rezolve problemele de deficit.

Înainte de această prezentare, Novo indicase într-un comunicat de presă că va „oferi o actualizare cu privire la creșterea capacității de producție și la planurile sale de creștere a numărului de pacienți” în timpul actualizării prezentării strategiei sale către investitori și analiști la sediu la Copenhaga.

Citește și Campionii burselor europene care dau lecții celor ȘAPTE MAGNIFICI de pe Wall Street

Capitalizarea bursieră a Novo se ridică în prezent la aproximativ 560 de miliarde de dolari, față de 235 de miliarde de dolari în urmă cu doi ani. De la prezentarea rezultatelor anuale ale Novo pe 31 ianuarie, acțiunea a câștigat în jur de 15%. Prețul titlurilor s-a triplat din iunie 2021, când a fost lansat Wegovy în Statele Unite.

Aproape jumătate din evaluarea actuală a Novo se bazează pe un portofoliu de noi medicamente experimentale, cum ar fi amicretina. Odată cu succesul medicamentelor împotriva obezității și diabetului de tip 2 din clasa GLP-1, laboratoarele farmaceutice, inclusiv Novo, lucrează la terapii promițătoare aflate în prezent în studii clinice, precum amycretina și CagriSema, care din urmă vizează un hormon al foamei numit amilină.

Citește și În lupta împotriva obezității, Novo Nordisk și Eli Lilly, în pole position la bursă

CagriSema constă din două injecții succesive dintr-un analog GLP-1 numit semaglutidă, făcut din același ingredient activ ca Wegovy, Ozempic - un medicament pentru diabet - precum și un analog de amilină. Amicretina combină ambele moduri de acțiune într-o singură moleculă. Novo lucrează și la o versiune injectabilă a amicretinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel