Nu EXISTĂ buget. Mircea Coșea: Guvernul anunță, dar nu va face asta
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
În aceste condiții, nimeni nu investește nimic
În aceste condiții, nimeni nu investește nimic
Sunt anumite chestiuni pe care Guvernul le anunță, dar nu le pune în aplicare. Spre exemplu, ce se va întâmpla cu personalul din sectorul public. Se vorbește despre o reformă, de o reducere, de blocări. Când va avea loc, cum?, a declarat profesorul Micea Coșea într-o intervenție la postul de televiziune Antena 3. 

Iar bugetul fiecărei familii este în funcție de acest lucru, a subliniat analistul. Mai ales că ”nu se știe, de asemenea, ce se va întâmpla cu alocațiile, cu pensiile, cu investițiile, nu se știe ce se va întâmpla cu fondurile europene. Totul este o neclaritate, iar această neclaritate care, până la urmă, este lipsă de siguranță face ca și moneda națională să aibă anumite pierderi”. 

Nu, NU numai din acest punct de vedere. Toată Europa este într-o situație dificilă. Dar România apare acum ca o țară nesigură. Sunt lipsuri mari, bugetul nu este gata, în stradă sunt demonstrații, sistemul public și sistemul de sănătate nu funcționează. Avem aceste tragedii, Doamne ferește, care în străinătate sunt privite ca fiind drame naționale, și chiar așa sunt, a continuat Mircea Coșea în intervenția sa. 

Citește și LOVITURĂ pentru cei 5 milioane de PENSIONARI. ÎNGHEȚAREA PENSIILOR

În ceea ce privește investitorii, ei ”așteaptă până când bugetul va fi gata, până când nu se va clarifica politica economică a bugetului și a guvernului pe acest an. Nu trebuie să ne așteptăm nici la creșteri economice, nici la reducerea deficitului. 

Absența unui buget lovește toată economia, toată economia va fi afectată. Pentru că suntem într-un an în care ar trebui să relansăm economia prin niște investiții, investiții de valoare minimă, medie sau maximă, depinde de firmă. Aceste investiții însă nu se pot face nicăieri dacă nu există o viziune clară asupra posibilităților de finanțare din acest an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel