Nu ignora acest mesaj de la BRD! Anunţ privind plăţile şi încasările în RON şi cele făcute prin YOU BRD
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Agenție BRD
Agenție BRD
Informaţie importantă pentru clienţii BRD.

BRD anunţă lucrări de mentenanţă şi îmbunătăţire, printr-un mesaj trimis clienţilor. 

Când?

În perioada 20.09 - 24.09.2024, în intervalul orar 22:00 - 03:00 se vor efectua operaţiuni de mentenanţă la nivelul sistemelor informatice ale băncii.

Cum te afecteaza?

Plăţile şi încasările interbancare în RON nu se vor procesa în regim instant, ci se vor procesa în regim standard, cu respectarea orelor limită de procesare, operaţiuni atât pentru clienţii persoane fizice, cât şi pentru clienţii persoane juridice.

Plăţile intrabancare iniţiate din YOU BRD, cât şi schimburile valutare între conturi proprii initiate din YOU BRD, nu se vor procesa în timp real, ci cu respectarea orelor limita de procesare operaţiuni.

Validarea, prin notificări de tip push, a tranzacţiilor efectuate online cu cardul nu va fi posibilă în intervalul menţionat.

 

BRD, parteneriat cu Fondul European de Investiţii pentru garantarea creditelor care finanţează proiecte sustenabile

 

BRD Groupe Societe Generale a încheiat un nou acord de parteneriat cu Fondul European de Investiţii (FEI), destinat sprijinirii întreprinderilor din România în tranziţia ecologică a activităţii lor economice, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate, a anunţat marţi banca.

Conform sursei citate, Instrumentul financiar de Sustenabilitate reprezintă un produs de garantare de tip garanţii de portofoliu (RRF Sustainability Portfolio), ce se subscrie pilonului de instrumente financiare din cadrul PNRR şi vizează oferirea de suport în adaptarea companiilor şi proceselor de business la schimbările climatice şi tranziţia verde, cu impact major asupra calităţii vieţii si contribuind semnificativ la obiectivul Uniunii Europene de atingere a neutralităţii climatice până în anul 2050.

"BRD este pregatită să îşi folosească experienţa în procesul de transformare durabilă a economiei, fiind un sprijin în adaptarea companiilor româneşti şi a proceselor lor de business la schimbările climatice şi tranziţia verde", a afirmat Lidia Capmare, Director al Departamentului Programe Europene şi Naţionale din cadrul BRD.

Prin instrumentul de sustenabilitate, banca are în vedere atingerea a două obiective principale: sprijinirea investiţiilor care contribuie la transformarea ecologică şi durabilă a economiei, sprijinind accesul beneficiarilor eligibili la finanţare bancară; sprijinirea investiţiilor care vizează îmbunătăţirea accesibilităţii serviciilor, produselor şi infrastructurii şi dezvoltării tehnologiilor de asistenţă, precum şi adaptarea infrastructurii întreprinderilor care să faciliteze accesibilitatea clienţilor şi angajaţilor cu dizabilităţi şi/sau funcţionalitate deficitară.

Astfel, IMM-urile şi Întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie vor putea beneficia de credite de până la 15 ani pentru finanţarea următoarelor categorii de investiţii: Investiţii verzi (atenuare schimbări climatice, adaptare la schimbările climatice, tranziţia la economia circulară, investiţii legate de impactul asupra mediului şi managementul durabil al resurselor naturale, protecţia şi refacerea biodiversităţii şi ecosistemelor); Investiţii verzi în agricultură şi silvicultură; Investiţii în servicii de accesibilitate socială.

Datorită participării FEI la riscul de credit, condiţiile de creditare (dobânzi, avans, cerinţe de garanţii suplimentare, etc) sunt mai avantajoase decât cele standard.

BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 389 de unităţi. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2024, de 83,6 miliarde lei.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai importante grupuri de servicii financiare din Europa şi un jucător important în economie de peste 160 de ani. Grupul are 126.000 de angajaţi în 65 de ţări şi 25 de milioane de clienţi în întreaga lume şi este construit pe trei linii de business complementare: retail banking în Franţa, global banking şi soluţii pentru investitori, retail banking internaţional, servicii de mobilitate şi leasing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Urmările inundațiilor / Foto: Apele Române
Foto: Pexels.com
X, sursa foto: Freepik.com
Grafica: Mihai Ciobanu
Booking.com sursa foto: Wikimedia Commons / Travelarz
Uzină auto / sursa foto: Freepik.com / Phonlamaistudio
Construcții / sursa foto: Freepik.com
Acțiunile europene au crescut
Foto: pexels.com
Contribuabilii nu mai pot depune hârtii la ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Teresa Ribera / sursa foto: Wikimedia Commons
Grivne / sursa foto: Freepik.com

Banca Centrală a Ucrainei a menținut dobânda cheie la 13%

Banca centrală a Ucrainei a menținut joi rata dobânzii...

Blackout / FOTO: Freepik

Pană de curent în cartierul Pajura, din București

S-a oprit brusc imediat după ora 14,00. Televizoarele...

Agenție BRD
Dunărea

Când ajunge în România vârful debitului Dunării

Vârful de debit pe Dunăre se va înregistra, probabil,...

Energie electrica
Apele Dunării au ajuns la nivelul Parlamentului de la Budapeste / Foto: Katalin Faggyas

Dunărea la Budapesta a ajuns la nivelul Parlamentului

În ultimele zile, Dunărea și-a depășit malurile, cauzând...

Se apropie o zi importantă pentru burse / FOTO: Unsplash
Alexandru Petrescu, șeful ASF
Centru de date / Foto: Freepik
Bloc de locuințe din Harkov, bombardat de Rusia
Bundesbank / FOTO: Wikipedia
Rabla. Foto: Pexels.com
Porumb

China spune stop acestor importuri din Statele Unite

Schimbări importante în preferințele comerciale ale...

Inundații / Foto: IGSU
Haga / FOTO: Freepik

Orașul Haga ia cu asalt reclamele pentru combustibili fosili

În cazul olandezilor este o premieră mondială. În Este o...

Mașini în parcare / Foto: Freepik

Piața auto, în cădere liberă în Europa

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană...


pixel