Nu mai faceți capturi de ecran pe Facebook Messenger! Zuckerberg, ANUNȚUL care vizează TOȚI utilizatorii
Autor: Giorgiana Croitoru
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Freepick @rawpixel
Foto: Freepick @rawpixel
Mark Zuckerberg face shimbări importante la Messenger. Toți utilizatorii trebuie să știe asta.

Fondatorul Facebook și directorul general al companiei mamă Meta, Mark Zuckerberg, a făcut un anunț surpriză prin care îi avertizează pe utilizatorii aplicației Messenger să nu mai facă capturi de ecran la conversații.

De ce să nu mai faci capturi pe Messenger

 

Mark Zuckerberg i-a avertizează pe utilizatorii Messenger, aplicația de chat contectată la Facebook, să nu mai facă nicio captură foto din conversațiile de pe chat. 

Fondatorul Facebook a scris vineri, într-o postare, că o actualizare a Messenger va notifica utilizatorii dacă chat-ul lor a fost capturat pe ecran de către o altă persoană.

"O nouă actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiți o notificare dacă cineva face screenshot la un mesaj care dispare. De asemenea, adăugăm GIF-uri, autocolante și reacții și la chat-urile criptate", a scris Mark Zuckerberg împreună cu o captură de ecran a unei conversații cu soția sa, Priscilla Chan.

 

2. Foto: Face... (nu-mai-faceti-capturi-pe-facebook-messenger_80704400.png)

 

Potrivit The Independent, anunțul a fost făcut în urma unei actualizări a platformei de chat Facebook Messenger, foarte utilizată de oameni, care permite oamenilor să își seteze mesajele să dispară.

Funcția a fost implementată până în prezent în Statele Unite și se așteaptă ca în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa, scrie USA Today.

Platformele de mesagerie rivale Messenger oferă deja opțiuni pentru ca mesajele utilizatorilor să dispară, precum și notificări atunci când o conversație a fost capturată pe ecran.

Printre acestea se numără Snapchat, în timp ce aplicațiile de mesagerie precum WhatsApp includ criptarea integrală, o altă noutate recent introdusă de Facebook.

Rapoartele au sugerat că această mișcare a Facebook a fost un răspuns la preocupările legate de securitate și la o controversă mai largă legată de siguranța online și de drepturile la libertatea de exprimare.

Postarea lui a stârnit un val de reacții și comentarii:

- "Te uiți uneori prin mesajele tuturor?"

- "Când adăugați butonul Nu-mi place? Avem nevoie de răspunsuri…"

- "Poate că își poate da seama cum să-i hrănească pe cei flămânzi sau, mai bine zis, să vindece toate bolile psihice cauzate de aceste platforme sau poate să-i găzduiască pe cei fără adăpost. Poate să facă vreuna dintre acestea?"

- "Care este beneficiul de a fi notificat după ce ați făcut o captură de ecran"

- "Trebuie să spun că ceea ce ai realizat e super tare. Totuși... Aș vrea să fie pusă aceeași energie pentru a face VIAȚA REALĂ mai bună pentru umanitate în loc de cea virtuală. Nimic nu va fi niciodată mai bun decât conexiunea și interacțiunea umană cu om."

Actualizările se vor aplica și la Instagram, care este deținută de compania Meta.

Mark Zuckerberg, mai SĂRAC cu 31 de miliarde de DOLARI

 

Meta Platforms Inc., compania mamă a Facebook, a publicat rezultate trimestriale sub aşteptări astfel că averea fondatorului Mark Zuckerberg s-a redus joi cu 31 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari scăderi înregistrate vreodată într-o singură zi, transmite Bloomberg.

Joi în jurul orei 10:25 a.m., la Bursa de la New York, acţiunile Meta erau în scădere cu 24% comparativ cu cotaţia de miercuri seara. Aceasta face ca averea lui Zuckerberg, director general la Meta, să se reducă şi ea până la aproximativ 92 de miliarde de dolari, de la 120,6 miliarde de dolari la închiderea şedinţei de miercuri. Analiştii de la Bloomberg Billionaires Index susţin că această scădere este suficientă pentru a-l exclude pe Zuckerberg de pe lista celor mai bogaţi 10 oameni ai planetei, pentru prima dată după luna iulie 2015.

O reducere a averii cu 31 de miliarde de dolari într-o singură zi este devansată doar de evoluţia volatilă a averii lui Elon Musk. Cel mai bogat om de pe planetă a pierdut 35 de miliarde de dolari într-o singură zi în luna noiembrie a anului trecut, după ce acţiunile Tesla Inc. s-au prăbuşit după o postare pe Twitter a lui Musk în care acesta a făcut un sondaj în rândul urmăritorilor săi dacă să îşi vândă 10% din acţiunile la Tesla.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel