”Nu o să vă vină să credeți!” Corina Martin, despre schimbările din turism
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Delta Dunării / FOTO: Wikipedia
Delta Dunării / FOTO: Wikipedia
EXCLUSIV
Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), a dezvăluit, în cadrul emisiunii ”Totul despre bani”, despre o ultimă tendință din turismul autohton, care i-a surprins chiar și pe experții din domeniu.

Întrebată de moderatorul emisiunii, jurnalistul Mihai Ciobanu, care sunt tendințele din punctul de vedere al preferințelor turiștilor, Corina Martin a declarat că, într-adevăr, există o schimbare. 

De fapt, este ”o noutate pe care o remarc în ultima vreme. Și anume faptul că ne vizitează țara tot mai mulți turiști străini, care vin individual, pe cont propriu. Pandemia a modificat comportamentul din punctul de vedere al cererii de vacanțe și i-a făcut pe mulți europeni să ia, pur și simplu, ca să spunem așa, la pas destinații noi, inedite. Nu mai cumpără pachete, când se urcă în avion, coboară și merg în aceeași destinație, doar la hoteluri diferite, în funcție de bugetul de care dispun. Ci vin foarte mulți turiști pe cont propriu, individual, nu în grupuri organizate. Ei aleg să descopere România. Ne trezim, dacă pot să spun așa, cu ei în orașele din România și ne întreabă, cel puțin pe noi, în agențiile turism din Mamaia, pentru că intră și la noi, cum pot ajunge într-o croazieră în Deltă. Pentru o zi, pentru că am auzit, ne spun ei, că sunt oferte minunate. Sau cum pot să ajungă la o degustare de vinuri, de unde se cumpără un bilet de autobuz pentru a ajunge din Mamaia în oraș”, a explicat secretarul general al FPIOR.

Este incredibil 

Iar noi, a continuat Corina Martin, îi întrebăm, la rândul nostru, ”cum ați ajuns în România? Și nu o să vă vină să credeți, dar avem turiști, din Polonia, spre exemplu, care au venit pe bicicletă. Este incredibil. Să ajungi la Constanța, iar la Constanța să doreștei să vezi Delta. Iar noi, desigur, le facem rezervări de cazare. 

În concluzie, nu mai vorbim de turism și de circuite în grup, ci vorbim despre o creștere a pachetelor de vacanță individuale. Oamenii nu mai vor să călătorească împreună cu alți oameni în jurul lor, ci separat, fie doar cu familia sau cu un grup mic de prieteni”, a spus oaspetele studiului Interviurilor DCNews. 

Referindu-se la o recentă deplasare al Barcelona, pentru o întâlnire cu reprezetanți ai companiilor de turism din Spania și pentru un schimb de bune practici, Corina Martin a dezvăluit un detaliu care, potrivit spuselor sale, a fost o surprinză dintre cele mai plăcute. 

O veste extraordinară 

”M-am dus la Barcelona cu o veste foarte interesantă și pentru mine și cred că i-a bucurat și pe spanioli. M-a surprins să-mi spună colegii mei din Delta Dunării că anul trecut, pentru prima dată, nu au mai fost turiștii germani pe primul loc în topul vizitatorilor străini ai Deltei. Și atenție, în Deltă se vină doar individual, nu avem grupuri, nu avem chartere, nu avem avioane care să aterizeze pe aeroportul Tulcea încărcate cu grupuri de turiști. Pe primul loc s-au aflat turiștii spanioli. 

Vă rog să mă credeți a fost o surpriză foarte mare, pentru mine ca specialist și pentru noi în general, cei din branșă. Pentru că pe oricine ați întreba, v-ar fi răspuns că Spania nu trimite turiști, iar către România aproape deloc. În sensul că turistul spaniol nu avea nevoie să caute România...” 

Află mai multe detalii despre această nouă tendință AICI: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel