Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
United Airlines este prima mare companie de transport aerian care face obligatorie vaccinarea anti-COVID-19 pentru angajaţii săi, după ordinul executiv dat de preşedintele SUA Joe Biden privind vaccinarea personalului angajat în firmele contractoare de la nivel federal.
''Aş fi vrut să avem vaccinaţi 100% din angajaţi, dar dintre cei 67.000 de salariaţi ai noştri din SUA există 232 care nu s-au vaccinat şi ei vor începe procedura de terminare a contractului'', a declarat preşedintele-director executiv al United Airlines, Steve Kirby.
În prezent, 99,7% dintre angajaţii United Airlines sunt vaccinaţi complet împotriva COVID-19.
După ce această companie a luat decizia vaccinării personalului său, alte companii aeriene, precum Hawaiian Airlines şi Frontier Airlines, i-au urmat exemplul. Multe companii aeriene susţin vaccinarea angajaţilor lor, dar fără a introduce obligativitatea acesteia.
Citește și Asta e soluția! Au găsit-o suedezii. Scade riscul de COVID-19
Delta Airlines rămâne cea mai mare companie aeriană americană care nu a impus obligativitatea vaccinării complete a salariaţilor săi, însă şi în cazul său 90% din angajaţi se vaccinaseră până miercuri.
Concedieri vor avea loc și la subsidiara Renault din Slovenia - Revoz. Până la sfârșitul anului, întreprinderea va renunța la 350 dintre angații, dar nu pentru că nu s-au vaccinat. Cauza este deficitul de componente electronice.
"Producţia va fi redusă de la 650 la 490 de maşini pe zi", a anunţat compania. "Condiţiile nesigure din industria auto sunt în principal rezultatul deficitului de semiconductori, precum şi alte dificultăţi, care sunt legate de pandemia de COVID-19 sau de lipsa componentelor şi a problemelor cu materiile prime", se arată în comunicatul Revoz.
Revoz, unul din cei mai mari exportatori ai Sloveniei, are în prezent 2.400 de angajaţi, care produc modele Renault electrice sau pe benzină, cum ar fi Twingo şi Clio. În acest an compania se aşteaptă la o scădere a producţiei până la aproximativ 105.000 vehicule, de la 140.000 unităţi în 2020.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...