Numărul bogaților nu încetează să crească! Peste 200.000 de persoane se bucură de câștiguri uriașe
Autor: Antonia Popescu | 22 sep 2022, 17:30
Proprietarul Hobby Lobby va renunța la o firmă multimilionară. Află pentru ce
Proprietarul Hobby Lobby va renunța la o firmă multimilionară. Află pentru ce
Cei mai bogați afaceriști din lume au beneficiat de venituri mult mai mari în timpul redresării din pandemie. Potrivit publicației The Guardian, numărul de persoane „cu valoare netă ultramare” (UHNW) a crescut cu 46.000 anul trecut și a atins recordul de 218.200.

Averile bogaților cresc

Potrivit sursei citate,  numărul oamenilor cu active de peste 50 de milioane de dolari a crescut în 2021. Asta pentru că cei superbogați au beneficiat de creșterea prețurilor la locuințe și de expansiunea piețelor de valori, potrivit unui raport al băncii de investiții Credit Suisse. Numărul de persoane din categoria UHNW a crescut cu peste 50% în ultimii doi ani.

Averile bogaților cresc în timp ce miliarde de oameni cu venituri mici și medii – mulți dintre care și-au văzut economiile distruse în timpul pandemiei – se luptă să facă față creșterii prețurilor la alimente și energie.

„Creșterea puternică a activelor financiare a dus la o creștere a inegalității în 2021”, se arată în raportul Credit Suisse, care ajută la gestionarea averilor multora dintre cei mai bogați oameni din lume. „Creșterea inegalității fiind cauzată probabil de creșterea valorii activelor financiare în timpul pandemiei de Covid-19”.

SUA, paradisul milionarilor

Numărul de milionari în dolari americani a crescut cu 5,2 milioane în 2021, până la un total de 62,5 milioane – puțin sub populația de 67 de milioane a Regatului Unit.

The Guardian scrie că mai mult de o treime dintre milionari trăiesc în SUA, care găzduiește 24,5 milioane de milionari, sau 39% din totalul mondial.

Numărul milionarilor americani a crescut cu 2,5 milioane – aproape jumătate din toți milionarii noi.

„Aceasta este cea mai mare creștere a numărului de milionari înregistrată pentru orice țară în orice an din acest secol și consolidează creșterea rapidă a numărului de milionari observată în SUA începând cu 2016”, se arată în raport.

UE a hotărât: Statele membre nu mai pot decide singure dacă primesc sau nu ruși

Mulţi ruşi încearcă să părăsească ţara după anunțul de mobilizare parţială al lui Vladimir Putin

Executivul blocului european a adăugat că statele membre trebuie, totuşi, să analizeze cererile de la caz la caz, ţinând seama de drepturile fundamentale şi procedurile legale privind acordarea de azil.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Peter Stano, a fost informat cu privire la faptul că mulţi ruşi încearcă să părăsească ţara după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat o mobilizare parţială. Oficialul european a precizat că o jumătate de milion de ruşi au plecat din Rusia după declanşarea invaziei în Ucraina.

„Au avut loc proteste în mai multe oraşe din Rusia, ceea ce arată faptul că ruşii îşi arată opinia lor despre mobilizare.

În principiu, noi, ca Uniunea Europeană, suntem solidari cu cetăţenii ruşi care au curajul şi îndrăzneala de a-şi arăta deschis opoziţia faţă de ceea ce face regimul rus, în special când este vorba de războiul ilegal din Ucraina”, a mai spus Peter Stano.

Un alt purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că solicitările de intrare în statele membre ale UE „trebuie gestionate în conformitate cu legea UE”, care include şi respectarea drepturilor fundamentale şi a întregii legislaţii privind procedurile de acordare de azil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Sud-coreeni vor deveni toți mai tineri cu un an

Parlamentarii sud-coreeni au aprobat o măsură care va...

Greve în Marea Britanie: Armata, chemată în ajutor

Armata britanică va fi chemată să-i înlocuiască pe...

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Crossuri externe