Nvidia lansează un nou cip. Investitorii sunt cu ochii pe dezvoltarea inteligenței artificiale
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Jensen Huang, CEO Nvidia
Jensen Huang, CEO Nvidia
Nvidia, liderul mondial din domeniul semiconductorilor pentru inteligență artificială, a dat startul conferinței anuale dedicată dezvoltatorilor aceste tehnologii, luni.

Discuțiile s-au axat pe anunțurile privind noile cipuri făcute de directorul executiv al companiei, Jensen Huang, în cadrul unui discurs de după-amiază.

Discuțiile asupra viitoarelor cipuri și versiuni de software de la Nvidia, din cadrul GTC 2024, vor clarifica dacă compania își poate menține poziția de lider în materie de vânzări al instrumentelor sale de inteligență artificială. Nvidia a avut anul trecut o cotă de piață de aproximativ 80%.

Acțiunile sale au crescut cu 240% în ultimele 12 luni, ceea ce a făcut din Nvidia a treia cea mai valoroasă companie de pe piața bursieră americană, după Microsoft și Apple.

Totuși, există posibilitatea ca acțiunile Nvidia să fie în pericol de a se prăbuși dacă compania nu reușește să își extindă activitatea de inteligență artificială atât de mult pe cât se așteaptă investitorii.

Acțiunile sale au urcat cu 1% înainte de discursul lui Huang.

Cota de piață a Nvidia ar urma să scadă cu câteva puncte procentuale în 2024, pe măsură ce noi produse ale unor rivali precum Intel și Advanced Micro Devices (AMD) vor ajunge pe piață.

Huang este așteptat să anunțe următoarea generație de procesoare AI concepute de companie. Viitorul cip B100 este așteptat să includă îmbunătățiri semnificative față de predecesorul său, H100.

Deși Nvidia este considerată în general drept un producător de cipuri, compania a construit și o serie semnificativă de produse software. De asemenea, se așteaptă ca Huang să prezinte luni o serie de produse noi legate de software.

Nvidia organizează acest eveniment în format fizic pentru prima dată din 2019. Se așteaptă ca aproximativ 16.000 de persoane să participe, aproximativ dublu față de ultimul său eveniment desfășurat înainte de pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel