Nvidia adaptează cipurile de inteligență artificială la restricțiile pe care SUA le-a impus Chinei
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Cip
Cip
Producătorul american de semiconductori Nvidia colaborează cu guvernul SUA pentru a se asigura că noile cipuri destinate pieței chineze sunt conforme cu restricțiile de export, a declarat miercuri directorul executiv Jensen Huang.

Producătorul de cipuri destinate inteligenței artificiale, cu sediul în California, a deținut o cotă de peste 90% din piața chineză de cipuri de inteligență artificială, de 7 miliarde de dolari, informează CNN.

Analiștii au declarat că noile restricții impuse de SUA asupra exporturilor de cipuri vor crea probabil oportunități pentru rivalii chinezi.

Luna trecută Nvidia a anunțat clienții din China că amână lansarea unui nou cip de inteligență artificială destinat pieței din China până în primul trimestru al anului viitor.

"Nvidia a lucrat foarte îndeaproape cu guvernul SUA pentru a crea produse care să respecte reglementările", a declarat Huang la o conferință de presă în Singapore.

"Planul nostru acum este să continuăm să lucrăm cu guvernul pentru a veni cu un nou set de produse care să respecte noile reglementări care au anumite limite."

El a adăugat că Nvidia trebuie să consulte piața, iar procesul este în curs de desfășurare, adăugând că Huawei este un concurent "formidabil".

Nvidia a anunțat în noiembrie că se așteaptă la o scădere abruptă a vânzărilor din trimestrul al patrulea în China, ca urmare a noilor reguli americane.

Huang a precizat că, în mod tradițional, contribuția Chinei la veniturile Nvidia a fost de aproximativ 20%, dar a fost greu de prezis cât de mult se va schimba acest lucru odată cu noile restricții americane la export.

 

Singapore, o alternativă pentru Nvidia

 

Cu altă ocazie, el a declarat că Nvidia se află în discuții cu autoritățile din Singapore cu privire la potențiale investiții mari și la colaborarea cu orașul-stat pentru a ajuta la dezvoltarea propriului său model al acestei tehnologii.

Infocomm Media Development Authority (IMDA) din Singapore a anunțat luni o inițiativă în valoare de 70 de milioane de dolari singaporezi (52 de milioane de dolari americani) pentru a dezvolta primul model de limbaj de mari dimensiuni din Asia de Sud-Est.

Huang a remarcat că Singapore are un ecosistem de inteligență artificială vibrant și un rol de centru de date important pentru multe piețe asiatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel